Hoe Diabetes veroorzaakt hart-en vaatziekten

Betekenis

Bijna 23,6 miljoen Amerikanen hebben diabetes en de American Diabetes Association (ADA) behoort het als de vijfde deadliest ziekte in de Verenigde Staten. Diabetici zijn twee keer zoveel kans om te lijden hart-en vaatziekten en beroerte zoals anderen en de ADA stelt dat, "meer dan 65 procent van de sterfgevallen bij diabetespatiënten worden toegeschreven aan hart- en vaatziekten." Hieronder volgt een uitleg over hoe diabetes verhoogt het risico op hart-en vaatziekten en manieren om het risico te verlagen.

Artery Damage

Onderzoek gepubliceerd in het 17 maart 2008, uitgave van ScienceDaily bleek dat diabetes verhoogt ontsteking en vermindert de doorbloeding, wat bijdraagt ​​aan aderverkalking (atherosclerose). Simpel gezegd is dit de slagader vernauwt en de bloedstroom doorheen wordt gereduceerd. Indien de aandoening aanhoudt, kan de slagader volledig verstoppen waardoor een hartaanval. Het onderzoek is ook gebleken dat hoge bloedsuikerspiegel verhoogt de productie van vrije radicalen die gezonde cellen beschadigen. "Deze werkwijze vermindert ook de beschikbaarheid van stikstofoxide ... die anders bloedvaten mogelijk zou ontspannen en de bloedstroom te verhogen," volgens het artikel.

Diabetes en hoog cholesterol

Hoge cholesterol is een gemeenschappelijk probleem voor diabetici, volgens de ADA. Hoewel de exacte reden diabetici zijn gevoelig voor hoge cholesterol wordt nog onderzocht, wat bekend is dat een hoog cholesterolgehalte en diabetes verhoogt het risico op een hartaanval. Als je een hoog cholesterolgehalte, vet door het bloed vervoerd bouwt in de wanden van de bloedvaten veroorzaken van atherosclerose, waardoor het risico op een hartaanval en een beroerte vergroot.

Verlaag uw risico

Er zijn een aantal manieren om uw risico van horen aanval verlagen. Ze bevatten:

Krijgen in beweging! Aerobic oefening verhoogt de bloedstroom, helpt bij het verhogen HDL (goed) cholesterol en vermindert LDL (slecht) cholesterol.

Houd uw bloedsuikerspiegel onder controle. De American Diabetes Association raadt het behoud van een A1C, een bloedonderzoek dat uw bloedsuikerspiegel over een periode van drie maanden raamt, onder de 7 procent.