Hoe de zorg voor iemand met Sclerodermie

Hoe de zorg voor iemand met Sclerodermie


Net zoals sclerodermie dwingt de patiënt om zijn of haar leven aan te passen aan de beperkingen van de ziekte drastisch veranderen, zal haar geliefden moeten aanpassen aan een nieuwe levensstijl. Sinds sclerodermie zowat elk deel van het lichaam, inclusief de hersenen kan aanvallen, is het belangrijk om te weten hoe de zorg voor iemand die lijdt aan sclerodermie effectief en met mededogen.

instructies

Neem de eerste stappen

1 Praat met de arts van de sclerodermie patiënt. U kunt zelfs uw eigen afspraak met hem, weg van de patiënt, om uit te vinden wat je nu kunt doen om de pijn te verlichten en verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.

2 Vraag de patiënt de arts voor uw eigen lijst van medicijnen en de dosering van de patiënt. Zorg ervoor dat de patiënt neemt de medicatie zoals voorgeschreven.

3 Help de patiënt vinden van een counselor. Bijna elke medische professional werken met sclerodermie benadrukt de zeer reële mogelijkheid van een ernstige depressie. Een steunregeling contact vroeg. De meeste ziekenhuizen hebben psychiaters en andere vormen van adviseurs op het personeel.

Assist met lichamelijke verzorging

4 Help de patiënt om moisturizer op het lichaam te houden, vooral de plaatsen die hij of zij niet kan bereiken. Sclerodermie zullen unieke symptomen voor elke patiënt te hebben, maar het gaat bijna altijd de huid verharding. Dit kan worden verlicht tot op zekere hoogte door het houden van de huid vochtig. De patiënt moet worden hydraterende na baden en kunt ook lotion 's nachts en dan bedekken met zweet, sokken en zelfs katoenen handschoenen om de lotion op te houden.

5 Houd de ledematen warm. Warmte kan een lange weg naar het verlichten van pijn en irritatie in de handen en voeten gaan, dus warmte packs, handschoenen en de soorten van de voet en hand warmers gevonden in ski-winkels (zowel op batterijen of de chemische soort dat je snap in de helft om te produceren warmte) kan een groot verschil maken.

6 Wees vriendelijk bij de verzorging van uw geliefde met sclerodermie.

Hulp bij medische behandeling

7 Rijd de patiënt om medische afspraken. Sinds sclerodermie symptomen vrij plotseling kan verschijnen, het houden van regelmatige afspraken is van vitaal belang. Iemand omgaan met deze ziekte mogelijk niet in staat om te rijden of misschien te lusteloos om te willen om afspraken te houden, dus het kan zijn aan u om uw eigen agenda van de check-ups te houden.

8 Koop een bloeddruk manchet (of batterij-aangedreven bloeddrukmeting machine) van een lokale apotheek. Vraag de patiënt de arts om te laten zien hoe je de bloeddruk van iemand omgaan met sclerodermie te testen en om u te vertellen wat de ideale druk moet worden. Als de bloeddruk van een sclerodermie patiënt te laag wordt, kan dit erop wijzen dat dringend zorg nodig is, dus houd de dokter telefoonnummer handig.

9 Regelmatig nemen uw geliefde welzijn.

Hints

  • Weet dat sclerodermie is niet alleen een fysieke conditie, maar wel een die van invloed op alle van de persoon. Wees bereid om te gaan met emotionele veranderingen als fysieke symptomen.