Hoe de zorg voor grote huid poriën

Poriën werken om de huid gehydrateerd en zacht te houden, maar grote poriën kan pijnlijk zijn en de kans op acne uitbraken. Volgens DERMAdoctor worden grote poriën veroorzaakt door een combinatie van genetica, beschadiging door de zon en slecht behandeld acne. Hoewel er geen manier om porie uitbreiding in de meeste gevallen te elimineren, te weten hoe de zorg voor grote huid poriën kan helpen hun uiterlijk te minimaliseren en maken ze minder gevoelig voor verstoppingen en ontstekingen.

Stap 1

Exfoliëren dagelijks om dode vaardigheid cellen te verwijderen en houd je poriën ontstopt. Grote poriën hebben meer kans op verstopt met dode huidcellen en olie dan kleinere poriën te worden. Gebruik een zachte exfoliërende reiniger met kleine korrels tot irritatie en roodheid te minimaliseren.

Stap 2

Gebruik een toner op de huid te reinigen en het ontstaan ​​van grote poriën te verminderen. Breng de toner met een schone katoenen bal elke ochtend en avond. Toverhazelaar is een goedkoop en effectief alternatief voor commerciële producten.

Stap 3

Spoel je gezicht met koud water na het wassen. De schok van koud water op uw huid zal helpen sluit je poriën, waardoor ze minder zichtbaar en minder gevoelig voor verstoppingen.

stap 4

Hydrateren de huid elke dag, zelfs als u een normale of vette huid. Een op water gebaseerde crème is essentieel voor de gezondheid van de huid. Als u gevoelig bent voor acne zijn, kunt u met uw dermatoloog over een product dat geschikt is voor uw huidtype is om te spreken.

stap 5

Probeer een porie verminderen masker om de zorg voor uw grote poriën. Gepureerde papaya, tomatensap, slagroom eidooier, citroensap en havermout kan allemaal helpen verminderen poriegrootte voor sommige mensen. U kunt deze maskers maken thuis met behulp van voedsel gekocht van een supermarkt, en kan elk item afzonderlijk of in combinatie met andere ingrediënten te gebruiken. Breng het masker op je gezicht en laat het zitten voor 20 tot 30 minuten. Wassen met water.

stap 6

Breng een actueel vitamine A crème om uw huid om grote poriën krimpen en draai mee-eters. Vitamine A medicijnen, zoals Retin A en Avage, zijn alleen op recept verkrijgbaar.

stap 7

Onderga microdermabrasie, een procedure die kan helpen om de poriën ontstopt terwijl het verminderen van hun uiterlijk. Microdermabrasie werkt door het schrobben van de bovenste laag van de huid. Deze procedure is verkrijgbaar bij de meeste dermatologie kantoren, op een plastische chirurgie centra en bij grotere kuuroorden in het hele land.

stap 8

Proberen producten die grote poriën, zoals raffinage crèmes die glycolzuur en antioxidanten omvatten minimaliseren. Sommige raffinage crèmes gaan onzichtbaar, terwijl andere beschikbaar met een kleurloze drager te gebruiken in plaats van foundation.

Tips

  • Vermijd het gebruik van cosmetische basis om delen van je gezicht waar de poriën worden vergroot. Stichting zal de aandacht vestigen op je poriën en het vergroten van de kans dat ze verstopte en geïrriteerd zal worden.

Wat je nodig hebt

  • exfoliërende cleanser
  • Huid toner of toverhazelaar
  • katoenen ballen
  • Op basis van water vochtinbrengende crème
  • Over-the-counter porie raffinage cream