Hoe de zorg voor een polsbreuk

Hoe de zorg voor een polsbreuk


Een polsbreuk is een veel voorkomende vorm van het bot letsel bij ouderen en bij kinderen. Ouderen zijn gevoelig te wijten aan het bot broosheid toegeschreven aan de leeftijd, terwijl de jonge kinderen hebben zachtere botten die meer vatbaar voor breuk zijn. Het is een pijnlijke ervaring en kan enkele maanden duren voordat een individu zijn of haar volledige mobiliteit en kracht pols herwinnen. Leer hoe de zorg voor een polsbreuk, met inbegrip van stretching en het versterken van technieken om u te helpen zo snel mogelijk te herstellen.

instructies

1 Oefen eerste hulp als een polsblessure optreedt. Plaats de pols in een mitella om het verhoogde houden, en een pak ijs toe te passen op de pols gebied om de zwelling te verminderen. Ga naar een dringende medische centrum onmiddellijk voor hulp en inspectie.

2 Get gediagnosticeerd. Een gebroken pols is vaak het gevolg van een daling bijvoorbeeld gevallen en meestal verkeerd gediagnosticeerd als een pols verstuiking. Veel voorkomende symptomen wijzen in de richting van een breuk in plaats van een verstuiking omvatten ernstige zwelling, gevoelloosheid van de onderarm en pijn die niet weggaat. Uw arts zal een röntgenfoto nemen om te bepalen of het een pols fractuur.

3 Draag een gipsverband na de gebroken botten opnieuw uitgelijnd, zowel via een operatie of fysieke manipulatie van de botten. Gewoonlijk moeten individuen steun zes tot acht weken dragen. Gedurende deze tijd, zal uw arts X-ray je pols wekelijks te zorgen voor de botten zijn genezing in de juiste uitlijning.

4 Doe rekoefeningen na de cast of spalk verwijderd. Deze keert langzaam functie om de pols en ontspant spanning in de spieren rond de gewonde gebied. Strek bereik van de beweging van je pols. Buig het doorsturen vijf seconden, daarna ontspannen gedurende vijf seconden, buig het dan naar achteren gedurende vijf seconden. Herhaal dit 10 keer.

5 Strek de pols verder met behulp van uw andere hand en druk op de rug van de herstellende hand naar beneden gedurende 30 seconden. Strek in de tegengestelde richting door op de binnenkant van je handpalm naar boven gedurende 30 seconden. Herhaal dit drie keer.

6 Strek je onderarm naar zijn pronatie te testen, omdat het strak nadat hij onbeweeglijk in je gegoten of spalk kan zijn geworden. Buig de elleboog tot 90 graden rechte hoek. Zet uw handpalm-up gedurende vijf seconden en palm-down gedurende vijf seconden. Herhaal dit 10 keer.

7 Doe spierversterkende oefeningen voor uw pols nadat u in staat te rekken en voert u stap 3 tot en met 5 zijn zonder het ervaren van pijn. Dit helpt bij het versterken van de verzwakte polsgewricht en te beschermen tegen toekomstige verwondingen naar het gebied. Houd een blikje van groenten in uw hand met de rug van je hand te wijzen in de richting van de grond. Beweeg de hand naar je pols, dan lager in de oorspronkelijke positie te buigen. Herhaal dit 10 keer. Draai je hand over zodat de rug van je hand wordt geconfronteerd met het plafond, terwijl de blik nog steeds houdt. Buig de pols omhoog en dan weer naar beneden. Herhaal dit 10 keer.

8 Draag een pols spalk wanneer niet rekken of versterken van uw pols als u zich zorgen over re-breken van het gewricht, of als je botten zijn zwak genoeg dat uw arts acht een brace nodig. Een brace kan worden verkregen bij de meeste apotheken en drogisterijen.

Hints

  • Een gebroken pols kan wijzen op problemen met uw gezondheid van de botten en dichtheid. Praat met uw arts over-been versterking technieken zoals veranderingen in levensstijl en calcium suppletie.