Hoe de zorg voor een kind met een gebroken sleutelbeen

Hoe de zorg voor een kind met een gebroken sleutelbeen


Het sleutelbeen of sleutelbeen, verbindt het borstbeen, beter bekend als het borstbeen, aan het schouderblad of schouderblad. Een sleutelbeen ligt aan weerszijden van de borst, net onder de hals. Dit bot kan worden doorbroken door een trauma zoals een val, en wordt vaak geblesseerd kindertijd. Bij kinderen sleutelbeen verwondingen genezen gewoonlijk drie tot zes weken immobilisatie in een sling of Figuur 8 brace. Dit type spalk banden om de voorzijde van elke schouder kruist en onder de schouders een "X" of zijwaarts cijfer-8 in de bovenrug vormen naar de schouders in een stabiele positie te houden. Zorgen voor een kind met een helende sleutelbeen kan een uitdaging zijn.

instructies

1 Beheer pijn van uw kind door het toepassen van een zak met ijs over het sleutelbeen gebied meerdere malen per dag. Houd het ijs in de plaats voor 20 minuten en laat een uur voor ijs opnieuw wordt gebruikt. Toedienen pijnstillers regelmatig, volgens de instructies van het product voor de eerste 2 tot 3 dagen na het letsel. Pijn moet geleidelijk verdwijnen als het bot geneest. Monitor voor meer klachten van pijn of enige hobbels die op het sleutelbeen verschijnen. Deze symptomen kunnen wijzen dat het bot is verschoven niet op zijn plaats. Als dit gebeurt, waarschuw dan onmiddellijk de dokter.

2 Help je kind met dressing, douchen en uitkleden om de genezing bot te beschermen. Plaats de arm op de geblesseerde kant in het shirt eerst met de arm opknoping beneden aan zij van het kind. Breng geen arm van het kind boven zijn hoofd. Zorg voor hulp bij het baden om het gebruik van de arm op de geblesseerde kant te voorkomen. Om een ​​shirt te verwijderen, neem dan de niet gewonde arm eerst uit, breng dan over zijn hoofd, en tot slot naar beneden over de gewonde kant met de arm rust aan de zijde van het kind. Leg de draagdoek of figuur 8 brace op uw kind onmiddellijk nadat hij is gekleed.

3 Beperk de fysieke activiteit van uw kind tijdens het genezingsproces om verdere schade aan haar sleutelbeen te voorkomen. Moedig haar om haar hand te gebruiken, en om te buigen en strekken haar elleboog om te voorkomen dat deze gewrichten van het aanhalen tijdens de immobilisatie periode. Helpen haar met schouder oefeningen zoals voorgeschreven door de arts of revalidatie therapeut om flexibiliteit te behouden, zonder afbreuk te doen aan de genezing bot.

4 Zorg voor schoolwerk worden afgerond thuis totdat de pijn van uw kind goed beheerd wordt. Beperk de naschoolse activiteiten, zoals een fitnessruimte, een reces en sport, totdat de dokter het kind om deel te nemen is verdwenen. Vraag hulp op school voor het dragen van boeken, het maken van aantekeningen en voor vervroegde vrijlating uit de klassen om haar kans te worden gestoten in de gang te verminderen.

5 Follow-up bij de dokter, zoals aanbevolen, dat is meestal na 3 of 4 weken immobilisatie. Het kind zal een andere X-ray om de genezing status van het sleutelbeen te controleren hebben. Volledige activiteit wordt hervat wanneer het bot volledig is genezen. Sommige pijn zal optreden, maar als ze klaagt scherpe pijn, dat is een teken dat er iets mis zou kunnen zijn. In dat geval contact op met de arts.

Hints

  • Wees geduldig met je kind, ze zijn in een veel pijn.
  • Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de sling goed gedragen, hoewel het ongemakkelijk zou kunnen oneigenlijk genezing leiden kan zijn.