Hoe de zorg voor een geliefde met OCS

Hoe de zorg voor een geliefde met OCS


Obsessieve compulsieve stoornis (OCD) is een van de meest voorkomende van de neurotische stoornissen. Ongeveer 2 procent van de mensen in de wereld lijden. OCD is frustrerend voor zowel de patiënt en geliefden vanwege de mentale discrepantie tussen de patiënt en de mensen om hem heen, die bepaalde gedragingen niet kunnen begrijpen.

instructies

Weten hoe de zorg voor een geliefde met OCD

1 Be begrip. Uw geliefde met OCD weet dat de dwangmatige rituelen zij voert zijn niet rationeel. Maar ze waarschijnlijk voelt zich machteloos om zichzelf te stoppen. Omdat het hard of ongeduldig met haar over deze rituelen wordt alleen verstoord uw geliefde en het vergroten van haar frustratie.

2 Vermijd proberen om OCD rituelen te stoppen. Een geliefde met OCD oefent zijn dwangmatige rituelen om de angst te verlichten van obsessies. Als u probeert om hem te stoppen, zou het extreme emotionele stress veroorzaken.

3 Moedig uw geliefde naar een therapeut voor geestelijke gezondheidszorg zien. Psychologen die praten therapie uit te voeren zijn in het bijzonder nuttig om een ​​patiënt met OCD. Deze vorm van therapie is aangetoond dat OCD symptomen bij een aantal onderzoeken te verbeteren.

4 Neem je geliefde naar een psychiater voor de juiste medicatie te zien. OCD kan vaak op deze manier behandeld worden. Een psychiater zal zijn op de hoogte van de huidige medicijnen voor OCS en kan voorschrijven wat het beste is.

5 Zorg voor aanmoediging. Om over OCD is taai en uw geliefde kan tegenslagen ervaren langs de weg. Wees haar juichende ploeg en laat haar weten dat je geloven dat ze kan doen.

Hints

  • Moedig je geliefde naar deelnemen aan een OCD steungroep. Deze zijn van onschatbare waarde middelen voor patiënten van OCD. Een typische OCD patiënt zal vaak proberen om zijn toestand te verbergen uit schaamte, en kan uiteindelijk het gevoel erg alleen. Een steungroep zal hem in staat stellen om te zien dat hij niet alleen is.
  • Hier vind je een OCD steungroep door een psychiater of lid worden van de online groep aan Support4hope.com (zie bronnen hieronder).
  • Krijg je geliefde een exemplaar van het boek "Vrijheid van obsessieve compulsieve stoornis: een gepersonaliseerde Recovery Program voor Leven met Onzekerheid" door Jonathan Grayson (zie bronnen hieronder). Dit boek vertelt in detail over hoe de zorg voor jezelf als je OCS en schetst de nodige maatregelen te nemen om beter te worden.