Hoe de zorg voor een geliefde met een nierziekte

Hoe de zorg voor een geliefde met een nierziekte


Veel mensen ontwikkelen nierziekte in de Verenigde Staten en daarbuiten. Hoewel de toestand niet altijd volledig mensen schaden, hebben nierziekte patiënten vereisen vaak enige steun en hulp van familieleden en vrienden. Het is belangrijk dat u de zorg voor een geliefde met deze aandoening om hem te helpen comfortabel te leven. Lees verder om te leren hoe de zorg voor een geliefde met een nierziekte.

instructies

1 Roep de hulp van andere vrienden en familie om de belasting te delen. Zorgen voor iemand zou kunnen vaak het gevoel alsof het is alleen uw verantwoordelijkheid. Wees niet bang om andere mensen te vragen om hulp, zowel emotioneel of fysiek zijn.

2 Stel gesprekken met een therapeut voor uw geliefde. Soms is een getrainde professional is de beste persoon om emotionele steun te bieden voor iemand met een chronische ziekte. Een therapeut kan ook te herbeleven sommige van uw stress.

3 Denk realistisch voor jezelf en je geliefde. Je kunt niet genezen nierziekte, maar u kunt ervoor zorgen dat de arts de orders worden gevolgd en bieden emotionele steun.

4 Meer informatie over de grenzen van uw zorg vaardigheden. Je wilt niet dat uw geliefde volledig afhankelijk van je de hele tijd te maken. Vergeet niet dat, hoewel je geliefde is ziek, mensen met een nierziekte zijn nog steeds in staat om veel dingen te doen voor zichzelf.

5 Leer jezelf op de symptomen van een nierziekte. Je moet weten wat om naar te kijken voor het geval dat je geliefde de toestand neemt een wending. Weten wat is normaal gedrag en weten wanneer haar mee te nemen naar een dialysecentrum voor een uitgebreide behandeling.

6 Let op je eigen stressniveau. De zorg voor iemand anders kan zeer stresserend, vooral als u verantwoordelijk bent voor je eigen carrière of gezondheidsproblemen. Denk aan manieren om je eigen stress te verminderen, met inbegrip van bemiddeling, yoga, pilates, zingen en andere methoden van ontspanning.

Hints

  • Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is ervoor te zorgen dat uw geliefde neemt haar medicijnen precies zoals de dokter besteld.
  • Wees niet bang om te vragen vrienden, familieleden of buren om u te helpen. Je moet nog steeds in staat zijn om een ​​normaal werkende leven te handhaven en de zorg voor een nierziekte patiënt op hetzelfde moment.
  • Praat met de medische staf bij de lokale nierdialyse centrum. Deze professionals werken met patiënten met een nierziekte alledaagse en moet in staat zijn om een ​​aantal belangrijke tips met u en uw geliefde met een nierziekte te delen.