Hoe de Yacon Plant Helpt bij de behandeling van diabetes

Yacon is de gemeenschappelijke naam van de plant Smallanthus sonchifolius dat werd gedomesticeerd tijdens de Inca-rijk in Zuid-Amerika als een belangrijk voedselgewas. Onlangs heeft yacon populair geworden in het Westen als een natuurlijke behandeling voor diabetes. Verscheidene wetenschappelijke studies hebben onderzocht verbindingen die aanwezig zijn in de yacon plant en vonden dat het inderdaad posseses waardevolle eigenschappen die gunstig zijn voor diabetici, een ziekte die neemt epidemische proporties in de moderne wereld kan zijn.

Geschiedenis

De wortelknollen van de Yacon fabriek werd geteeld door de Incans als voedzame bron van voedsel en wordt nog steeds gebruikt door de moderne inheemse bevolking in Zuid-Amerika. Beide yacon thee, gemaakt van de bladeren van de plant, en yacon siroop, gemaakt van de wortel, zijn populair bij mensen met diabetes als gevolg van de met bloed-suiker verlagende effecten van de thee en de lage glycemische index van de zoete stroop geworden.

Yacon Tea

Thee gemaakt van de bladeren van de Yacon plant wordt nu op grote schaal geworven op het internet als een effectieve manier om op natuurlijke wijze de bloedglucose verlagen voor mensen die lijden aan diabetes. Een Braziliaanse studie gepubliceerd in het juli / september 2008 editie van Revista Brasileira de Ciencias farmaceuticas gevonden dat een alcohol extractie van Yacon bladeren was in staat om de glycemie te verminderen in zowel diabetische en niet-diabetische ratten evenals normaliseren glucose enzymen.

Yacon wortel

Yacon wortel gevonden dat een van de grootste bronnen van natuurlijke verbindingen genaamd oligosachariden die suikers die worden verondersteld om een ​​heilzaam effect op de bloedglucosespiegel kunnen hebben zijn. Een Koreaanse studie gepubliceerd in het tijdschrift Biomoleculen & Therapeutics in juni 2009 bleek dat yacon wortel extract aanzienlijk verminderd bloedglucosewaarden bij diabetische ratten evenals aangetoond bescherming tegen oxidatieve stress schade aan de alvleesklier.

Yacon Syrup

Yacon siroop wordt op grote schaal verkrijgbaar in reformwinkels als een natuurlijke zoetstof die wordt beweerd om minder schadelijk voor de bloedsuikerspiegel dan conventionele producten zoals witte suiker. Een artikel gepubliceerd in Klinische Voeding in april 2009 schetste een Argentijnse studie van de dagelijkse consumptie van Yacon siroop. De onderzoekers opgemerkt dat de patiënten nuchtere insuline-serum index was verlaagd; Er was ook een afname in lichaamsgewicht en de body mass index na 120 dagen.

potentieel

Yacon toont sterke belofte als zowel een voedingsmiddel en een geneesmiddel voor de moderne wereld in een tijd van afnemende voedselzekerheid en het verhogen van de tarieven van de ziekten met voedingsgerelateerde factoren, zoals diabetes. Yacon is momenteel in de Tsjechische Republiek wordt gecultiveerd als een experimentele voedselgewas dat een hoge opbrengst en een qua voedingswaarde krachtige nietje voor veel moderne culturen kunnen voorzien.