Hoe de verschillende niveaus van autisme te identificeren

Hoe de verschillende niveaus van autisme te identificeren


Het identificeren van de verschillende niveaus van autisme kan moeilijk zonder de juiste begeleiding en adequate informatie. Het autismespectrum is niet zo duidelijk als je zou hopen, dus het vinden van een juiste diagnose kan frustrerend zijn voor degenen die niet bedreven in het identificeren van autistische stoornissen. Helaas zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg soms verkeerd geïnformeerd over de autistische symptomen en kan misleiden patiënten. Hier volgen een aantal makkelijk te volgen stappen om u te helpen de verschillende niveaus van autisme te identificeren en comfortabel in je beoordeling voelen.

instructies

1 Weet dat er drie niveaus van autisme geïdentificeerd door het "Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders IV '(DSM-IV): autisme (autisme traditioneel), het syndroom van Asperger en pervasieve ontwikkelingsstoornis (PDD). Begrijpen dat deze niet allemaal dezelfde omstandigheden en verschillende mate binnen elke diagnose.

2 Vertrouwd te maken met de belangrijkste gebieden waarop de symptomen van het spectrum stoornissen zich voordoen: communicatie (verbaal en non-verbaal), sociale (interactie met anderen, zowel in de academische en relationele omgevingen) en routine of repetitief gedrag (verbaal of motorische tics, of obsessief na routines of schema's). Merk op dat het spectrum diagnose van de impairment in deze categorieën en dit is typisch wat wordt getest in een autisme spectrum-test.

3 Merk op dat autisme is de meest extreme vorm van het spectrum stoornissen en wordt gekenmerkt door aanzienlijke sociale en verbale impairment. Autisme is de minst extreme (hoewel men een extreem geval van Asperger kan hebben). Het verschil is dat mensen met Asperger meestal kunnen leren van de nodige sociale en verbale vaardigheden relatief goed functioneren in de meeste omgevingen, hoewel er enkele taal impairment en in het bijzonder een obsessieve belangstelling voor specifieke onderwerpen zal zijn.

4 Begrijp dat PDD is een woord dat door elkaar gebruikt wordt met een autisme spectrum van neurologische verschillen die bijdragen aan een specifieke set van symptomen te beschrijven. Lees de DSM-IV om u te helpen onderscheid te maken tussen Asperger symptomen en full-blown autisme. Autisme wordt over het algemeen gekenmerkt door een significante vertraging in verbale vaardigheden, terwijl mensen met Asperger's hebben de neiging om niet te ervaren deze vertragingen.

5 Controleer met een geleerde en deskundige ontwikkelingsstoornissen leren specialist om een definitieve beslissing over waar de persoon in kwestie valt op het autismespectrum te maken. Zorg ervoor dat het individu krijgt de volledige standaardversie van het autismespectrum test, en deze tegen de kennis die je kent van de persoon en haar ontwikkelingsstoornissen patronen.

Hints

  • Neurologen zijn over het algemeen zeer bedreven in het onderscheiden van de nuances tussen autisme spectrum stoornissen.
  • De behandelingen voor autisme spectrum stoornissen variëren afhankelijk van de ernst. Het is belangrijk om te controleren met een psychiater of specialist voor een therapeutische interventie ondergaan.