Hoe de juiste Rifle Scope

Het juiste type richtkijker is geheel afhankelijk van wat voor soort wapen dat u gebruikt en wat voor soort schieten je doet. In het algemeen, voor een langere afstand schieten, hogere vergroting is beter, en, waar mogelijk, gebruik maken van een bredere optische hoek. Voor typische herten jagen, een 40 mm met 3X-9X variabele vergroting scope is een betrouwbare keuze.

instructies

1 Bepaal of je geweer is rim-fire of centrum-het-vuren. Voor rim-het-vuren geweren, kunt u meestal gebruik maken van een vaste-power scope op ongeveer 4x vergroting. Echter, als je van plan bent om het te gebruiken voor variabele range jacht, een variabele vergroting (3X-7X of 3x-9X) zou beter werken.

2 Bepaal het maximale bereik waarmee je je geweer zal gebruiken. De meeste jacht scopes met 3X-9X variabele vergroting operationeel zijn tot 400 tot 500 yards. Als u op jacht extreem lange-afstands spel zoals berggeiten of pronghornantilope, kunt u een hogere vergroting willen, tot 12x of 15X. Elke vergroting boven 10X is alleen praktisch voor zeer ervaren en accurate schutters, want dit vergroting noodzakelijk is slechts op zeer lange afstanden.

3 Bepaal het meest waarschijnlijke bereik waar u zal worden met behulp van uw geweer. In herten jagen, bijvoorbeeld, jagers hebben af ​​en toe een 300+ yard schot, maar de meeste van de schoten zij worden aangeboden met zijn binnen 100 yards. Als de meeste van uw foto's zijn waarschijnlijk binnen 150 yards, zorg ervoor dat uw bereik is variabel omlaag naar 3X vergroting.

4 Houd uw richtkijker op een lager vergroting. Het is altijd makkelijker om tekortkomingen in de vergroting voor een langere schot dan te proberen om het spel of een doel te vinden op al te korte afstand als je zichtbaar venster is zo veel kleiner.

5 Onderzoek van de merken die de aard van de scope je wilt. Enkele bekende merken zijn Leupold, Simmons, Bushnell, Nikon en de Alpen, maar er zijn nog veel meer. Lees recensies van klanten. Scopes van een van deze grote fabrikanten zijn waarschijnlijk om u goed te bedienen.