Hoe de behandeling van reumatoïde artritis

Hoe de behandeling van reumatoïde artritis


Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die de bekleding van de gewrichten. Dit betekent dat het immuunsysteem ten onrechte heeft erkend de gezamenlijke voeringen als vreemde indringers. Dientengevolge, het immuunsysteem de gezamenlijke voeringen en veroorzaakt pijn, ontsteking en zwelling van de gewrichten. Deze omstandigheden zullen uiteindelijk leiden tot schade en misvorming in de aangetaste gewrichten indien onbehandeld.

instructies

Reumatoïde artritis te behandelen op een slimme manier

1 Neem een anti-ontstekingsmiddel. Ontstekingsremmende geneesmiddelen vermindert de ontsteking en zwelling van de gewrichten bij reumatoïde artritis. Aspirine en ibuprofen zijn gemeenschappelijk de counter anti-inflammatoire middelen. Uw arts kan echter je iets sterkers voorschrijven.

2 Probeer een remittive drug. Dit zijn medicijnen ontworpen om kwijtschelding van reumatoïde artritis te promoten. Remissies kan duren voor weken of zelfs jaren op deze drugs, als je er een die werkt voor u te vinden. Methotrexaat, Plaquenil en goud zouten zijn een aantal gemeenschappelijke remittive agenten kan uw arts voorschrijven.

3 Bepaal met uw arts als een disease modifying anti-reumatische drug wellicht iets voor jou. Deze geneesmiddelen, ook wel bekend als DMARDs, zijn de tweede lijn van verdediging en zijn naar buiten gebracht wanneer remittive middelen niet werken of stoppen met werken. Toegediend door middel van zelf-injectie of intraveneus in een kliniek, DMARDs stoppen het ontstekingsproces in zijn tracks en kan aanzienlijke verlichting te bieden van de symptomen. Enbrel, Humira en Remicade zijn de bekendste van de DMARDs.

4 Gebruik ijs royaal. Wanneer de ontsteking actief is, gewrichten zijn warm om aan te raken. ze Icing met regelmatige tussenpozen kunnen tijdelijk helpen verminderen ontstekingen en pijn te verlichten.

5 Oefening regelmatig. Hoewel je misschien niet het gevoel dat het en het kan moeilijk zijn, moet je blijft doorgaan als u reumatoïde artritis. Het uitoefenen van aangetaste gewrichten zal helpen om ze sterk en lenig.

6 Gebruik chirurgie als een laatste redmiddel. Gewrichtsvervangende operatie is de enige zekere manier om permanent te ontdoen van een gewricht van artritis. Echter, chirurgie is pijnlijk en kan riskant zijn. Verder gewrichtsprothesen duren slechts 20 tot 30 jaar, wat betekent dat jongere patiënten kan een tweede vervanger op een gegeven moment worden geconfronteerd. Chirurgie is meestal alleen aanbevolen in gevallen van extreme pijn of gewrichtsschade, of wanneer medicijnen er niet in geslaagd om de symptomen te verlichten.

Hints

  • De meeste medicijnen gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis vervelende mogelijke bijwerkingen. Inname van deze medicijnen betekent niet dat u deze bijwerkingen ervaart. Toch moet u zich bewust van wat ze zijn en zijn op zoek naar tekenen van hen. Als u bijwerkingen ervaart, vertel uw arts meteen.
  • Niet alle reumatoïde artritis geneesmiddelen zijn getest op veiligheid tijdens de zwangerschap en sommige hebben bewezen schadelijk foetussen in ontwikkeling zijn. Als u zwanger wordt terwijl u een van deze geneesmiddelen, dan onmiddellijk uw arts. Een verandering van de medicatie kan in orde.
  • Zoals bij elke medische aandoening, zoekt het professionele advies van uw arts.