Hoe de behandeling van bloedarmoede door ijzertekort

Hoe de behandeling van bloedarmoede door ijzertekort

Ijzergebreksanemie is een aandoening waarbij een gebrek aan ijzer in het lichaam vermindert het vermogen van het bloed om zuurstof te transporteren. Anemie resultaten vermoeidheid, zwakte, kortademigheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid en verminderde temperatuur van de extremiteiten. Ijzergebreksanemie kan worden behandeld met behulp van ijzer aanvullingen onder toezicht van een arts.

De behandeling van bloedarmoede door ijzertekort

Stap 1

Raadpleeg uw arts. Uw arts kan de juiste wijze te bepalen of bloedarmoede symptomen zijn te wijten aan een tekort aan ijzer of een andere aandoening. Ijzergebreksanemie kan worden veroorzaakt door een ernstige onderliggende aandoening zoals een darmaandoening interfereren met de absorptie van ijzer uit de voeding.

Stap 2

Aangevuld met 50 tot 60 mg elementair ijzer tweemaal daags. Volg de aanbevelingen van uw arts als anders. Ijzer is in verschillende zouten met verschillende afmetingen. Elementair ijzer verwijst naar de hoeveelheid werkelijke strijkijzer wanneer het zout oplost in de darmen.

Stap 3

Koppel uw ijzersupplement met een bron van vitamine C, zoals sinaasappelsap. Vitamine C kan de absorptie van ijzer te verbeteren. Vermijd het nemen van uw ijzersupplement binnen een paar uur na het nemen van een antacidum of vezel supplement, omdat dit de hoeveelheid ijzer geabsorbeerd kan verminderen.

stap 4

Voeg ijzer-rijke voedingsmiddelen aan uw dieet voor de lange termijn beheer. Het consumeren van ijzer-rijke voedingsmiddelen alleen zijn niet genoeg om te herstellen van bloedarmoede door ijzertekort; supplementen zal nog steeds nodig zijn. Het toevoegen van meer ijzer uit de voeding verbetert uw kansen om gezond te blijven. Uitstekende bronnen van ijzer zijn onder andere mosselen, oesters, spieren, lever, bonen, linzen, pompoenpitten en melasse.

stap 5

Bepaal of je op een hoog risico op het ontwikkelen van ijzergebreksanemie in de toekomst. Vrouwen in het algemeen op een hoger risico. Zwangere vrouwen of vrouwen met zware menstruaties zijn op een hoger risico ook. Iedereen met een bloedende stoornis kan ijzer snel verliezen als gevolg van veelvuldige bloedverlies. Zuigelingen, kinderen en vegetariƫrs kan ook een dieet dat lager in ijzer.

stap 6

Vermijden, indien mogelijk, voedingsmiddelen en medicijnen die kunnen bijdragen tot ijzerverlies. Chronisch gebruik van antacida ijzerabsorptie kan afnemen als het proces vereist maagzuur antacida en beperken de productie van dat zuur. Calcium, chemische stoffen in thee en een aantal eiwitten in sojabonen kan de absorptie van ijzer uit niet-vlees bronnen te remmen.