Hoe Cook Oranje Linzen

Hoe Cook Oranje Linzen

Oranje linzen zijn een beetje kleiner dan hun groene en bruine familieleden, maar ze zijn de linzen van de keuze voor het verdikken van vegetarische soepen en sauzen. Oranje linzen geven je een klein venster van de tijd tussen knapperige en zacht, dus je moet hun kookkunsten tijd als je ze wilt eten als een stand-alone gerecht. Een ijsbad is om oranje linzen afkoelen na het koken als je wilt om ze te gebruiken in een salade, en kun je gewoon kook ze in een soep of saus als je wilt om ze te gebruiken als een verdikkingsmiddel.

Stap 1

Spoel de oranje linzen in een fijne zeef tot het water helder afvoert. Wilt u de linzen te gebruiken in een salade, vul een container of kom met ijs en top het af met koud water. Houd het ijsbad in de vriezer, terwijl de linzen koken.

Stap 2

Breng de linzen een steelpan. Voeg twee keer zoveel koud water of bouillon als linzen in de pan. aromaten, zoals laurier en gedroogde peperkorrels toe te voegen, indien gewenst.

Stap 3

Zet het vuur hoog en breng de vloeistof aan de kook. Zodra de vloeistof begint te sudderen, zet het vuur lager, zodat het nauwelijks bellen; u niet wilt dat oranje linzen vechtend tegen elkaar in de vloeistof of hun huid te wrijven.

stap 4

Kook oranje linzen gedurende 20 minuten en regen ze in een zeef. Voeg de linzen in een kom en breng op smaak, terwijl warm met zeezout.

Wilt u de linzen te gebruiken in een salade, voeg ze toe aan het ijsbad zodra je ze uitlekken en laat ze zitten voor ongeveer een halve minuut. Spreid de linzen uit op een bord bekleed met keukenpapier en dep de toppen voorzichtig om te drogen. Koel het linzen in de koelkast gedurende ten minste 30 minuten voor gebruik.

Als u wilt een saus of soep met linzen indikken, voeg ze net voordat je het seizoen de saus of soep voor de laatste keer. Pureer de soep of saus met een staafmixer of gewoon sudderen de saus of soep tot de linzen af ​​te breken, ongeveer 20 minuten. Roer op te nemen en breng op smaak.

Tips

  • Gebruik ongeveer 1/2 kopje linzen per liter saus of soep voor matig dik.
  • U kunt ook ongekookte linzen toe te voegen aan de saus of soep u wilt verdikken om ze te koken. Voeg de linzen, wanneer de saus of soep en laat gedurende 25 tot 30 minuten.

Wat je nodig hebt

  • Fijnmazige zeef
  • Pan