Hoe Coach Jeugd in 2-3 Zone Defense

Hoe Coach Jeugd in 2-3 Zone Defense


De 2-3 zone verdediging is een van de meest voorkomende zoneverdediging basketbal coaches gebruiken om de verf te beschermen en bedekken de zwakte van een of meer verdedigers in man-to-man te spelen. De fundamentele vorming van een 2-3 verdediging is voorzien van de point guard en shooting guard verdediging van de perimeter en de drie grote mannen (midden, kleine vooruit en power forward) bewaken van het gebied dichter bij de mand.

instructies

1 Plaats de vijf spelers in hun toegewezen posities, als ze wachten op het offensief kant aan hun kant van de rechtbank te komen. Alle spelers moeten deze positie kennen en terug te keren zodra hun aanval is voorbij, dus oefenen op snel rendement ook.

2 Leg het concept van het bewaken van de ruimte in plaats van individuen op zone verdediging. Voorkomen dat spelers uit haasten om de daders, het verlaten van hun deel onbedekt. Verdedigers mag nooit vasthouden aan een dader, maar bewegen als een deel van een geheel.

3 Focus op het sluiten van de route naar de mand door oefenen op penetraties. Ga voor de val, met behulp van de point guard en shooting guard om het offensief point guard te markeren. Op deze manier de dader kan of doorgeven aan de zijkant (je naar voren moet worden voorbereid op een dergelijke pas) of verliest de bal.

4 Dwing het delict tot tal van passages bij de hoge post naar een duidelijk schot te vinden, verspilling van kostbare seconden. Voor passen aan de zijkanten, laat de naar voren met de dichtstbijzijnde bewaker merk van de schutter, terwijl de bewakers tegenstanders tegenover de mand moeten krijgen.

5 Wijs specifieke rebound posities. Zoals Victorino Cunha, FIBA ​​instructeur voor Afrika, suggereert, 90 procent van de schoten rebound in of naast de verf. Zodra de opname is gemaakt, moet elke speler zijn aangewezen positie in te nemen, die zowel het gebied in de buurt van de verf en de hoge paal.

6 Het werk aan de defensieve drie seconden overtreding om spelers te helpen voorkomen dat zich vergeten in de verf. De drie-seconden regel geldt voor offensieve spelers zo goed, dus totdat er een behoefte om een ​​tegenstander te actief te bewaken, is er geen reden - althans voor de kleine en de power forward - te blijven onder de mand.

Hints

  • Onderscheppingen en omzet op de 2-3 zone is mogelijk als u een snelle spelers die kan rush naar de lange pass en terugkeren naar hun positie als ze falen. Anders lopen ze het risico alleen het verlaten van een plek ontdekt.