Hoe bouw je een Pinewood Derby Ramp

De Pinewood Derby-concept bedacht in 1953 heeft niet veel door de jaren heen veranderd. De activiteit blijft een geweldige leerervaring voor vader-en-zoon raceteams zijn. Uitzoeken wat werkt op een auto, en wat niet, vereist een groot aantal testritten in een monster circuit. Vele variabelen, waaronder hoekige wielen, zwaartepunt en aërodynamische stroomlijning, moet rekening worden gehouden bij de bouw van een Pinewood Derby race auto. Een voorbeeld van een testbaan kunt u uw ideeën te testen om te zien hoe zij zich zullen inspannen voor de dag van de wedstrijd. Het bouwen van een baan is niet gemakkelijk, maar is de moeite waard in termen van het leren over auto's en het versterken van de band tussen een vader en zijn zoon.

instructies

1 Snijd elk van de twee stukken van 1/2 inch multiplex, 4-by-8-voet lange stukken ongesneden, in vieren in de lengte gesneden, zodat u een totaal van acht stukken van gelijke grootte multiplex strips hebben. Elke strip zal 12 inch breed en 8 voet lang zijn. Gebruik een cirkelzaag en draag oogbescherming.

2 Plaats vier stroken multiplex op de vloer begin tot eind. De uiteinden moet goed in elkaar passen. Deze lay-out is 32 voet lang zijn. Leg drie van de vier overgebleven stukken multiplex stroken bovenop de layout gecentreerd boven de gewrichten. Lijn hen, zodat geen gaten overal verschijnen.

3 Schroef de drie stroken multiplex op de onderste vier stukken multiplex gebruik 3/4 inch houtschroeven. Geen piloot gaten of geboorde gaten nodig. Wanneer u klaar bent, zet u de multiplex boven. Deze structuur is het gezicht van het circuit.

4 Schroef vier lengten van rooster hout stroken langs elke kant van het circuit gebruik van 1/2-inch houtschroeven. Boor 1/8 inch piloot gaten langs de lengte van elk stuk van rooster 12 naast elkaar gecentreerd, waarbij het rooster splijten houden terwijl deze wordt vastgeschroefd. Lijn de rooster zorgvuldig, zodat de randen gelijk met de multiplex. Deze strips zijn de buitenranden van het circuit.

5 Meet het exacte midden van het circuit met een meetlint langs de volle lengte en markeer met een potlood. Dit gebied waar de ontbrekende stukken rooster wordt geïnstalleerd om de twee rijstroken van circuit scheiden en dienen als een middenberm. Zet de middenberm zorgvuldig op zijn plaats met behulp van 1/2 inch houtschroeven. Boor gaten in de middenberm ook.

6 Schilder het circuit uw gekozen kleuren met behulp van een penseel. Breng meerdere lagen, zodat de baan glad. Laat het een nacht drogen. Verheffen het ene uiteinde ongeveer 4 voeten. Verhoog het middelste gedeelte ongeveer 2 voeten. Uw twee-baans circuit is klaar voor gebruik.

Hints

  • Voor een meer afgewerkte look aan uw circuit, zand alle houten oppervlakken grondig voor de schilderkunst.