Hoe bouw je een Boat Gas Tank

Hoe bouw je een Boat Gas Tank


Typische boot gastanks zijn gemaakt van staal, aluminium en glasvezel. Stalen tanks zijn kwetsbaar voor roest en corrosie tegen vocht. Glasvezel tanks zijn licht van gewicht, maar ethanol in de brandstof erodeert het materiaal na verloop van tijd. Aluminium gas tanks zijn licht van gewicht, verzetten tegen roest en corrosie en zijn bestand tegen erosie door ethanol. Het is mogelijk om een ‚Äč‚Äčaluminiumboot gastank in een werkplaats gebruikt aluminiumlegering bouwen.

instructies

1 Bepaal de lengte, breedte en hoogte van de gastank. Selecteer 1/8 inch dikke aluminium plaat met een minimum legeringsgehalte van 3003 tot lassen van het materiaal mogelijk. Opstelling twee schragen met een vel 3/4 inch multiplex als werktafel.

2 Plaats de aluminium plaat op het multiplex. Meet langs de langste zijde van de plaat van de ene hoek. Mark een punt dat gelijk is aan tweemaal de breedte en tweemaal de hoogte van de gastank gecombineerd. Als de tank is 14 duim hoog en 12 inch breed, markeren de rand van de plaat op 52 inch. Maak een overeenkomstige markering langs de tegenoverliggende rand van de plaat en maak een krijtstreep tussen de merken. Draag een veiligheidsbril en het gebruik van een cirkelzaag met een metalen snijmes om deze bezuiniging te maken.

3 Meten over een uiteinde van de plaat en markeer de lengte van de tank. Meet over de andere kant van de plaat en een overeenkomstige markering. Krijt een lijn tussen deze merken. Snijd de plaat langs de krijtlijn.

4 Meet langs de langste randen van de plaat en maak alternatieve merken beginnend met de hoogte, dan breedte, dan is de hoogte van de tank weer. Het resterende deel van de plaat moet de breedteafmeting gelijk. Krijt lijnen over de plaat bij elk van de drie merken.

5 Buig de aluminiumplaat 90 graden aan elk van de punten over de plaat, met een hamer te doen. Controleer de hoeken met een framing vierkant als je gaat. Afhankelijk van metingen, vormt dit de vierkante of rechthoekige vorm van de benzinetank. Las de randen van de plaat samen wanneer zij aan door een continue las om de naad te zorgen dat lekvrij.

6 Markeer de bovenkant van de tank bij locaties voor de vulopening fitting, brandstofmeter montage en tank vent fitting. Meet de diameter van elke fitting. Draag een veiligheidsbril en het gebruik van een elektrische boor met de juiste diameter van de gatzaag voor het boren van elk van de gaten.

7 Raadpleeg de installatie-instructies en installeer de tankdop fitting, brandstofmeter montage en tank vent fitting in de top van de gastank. Sommige armaturen hebben een nylon of neopreen pakking met plaats tegen de binnenkant van de tank. Bevestig de fittingen zoals beschreven in de instructies.

8 Meet de openingen aan de uiteinden van de gastank voor eindstukken. Mark twee stukken aluminium plaat op deze metingen en krijt de vier lijnen die elk stuk te schetsen. Draag een veiligheidsbril en snijd de stukken met de cirkelzaag en metalen mes.

9 Las de eindstukken van de tank. Maak continue lassen te zorgen dat alle naden zijn lekvrij. Laat de lassen afkoelen.

10 Vul de benzinetank met vers water en controleer de naden op lekkage. Markeer enige plekken die extra lassen nodig hebben. Leeg het zoete water uit het gas tank. Gebruik een sifon slang om het water leeg te maken van een grote tank. Weld eventuele vlekken die werden aangegeven en laat de lassen afkoelen. Herhaal de lektest. Laat de tank volledig laten drogen.

Hints

  • Installeer aluminium schotten of een brandstof blaas te beperken klotsende brandstof.