Hoe bouw ik een Ramp?

Er zijn vele ontwerpen voor ramp-gebouw: een bijna oneindig aantal vormen, hoogtes, en materialen om uit te kiezen. Maar er zijn een paar overwegingen of u het bouwen van een oprit voor sport fietsen of naar de kerk zijdeur gehandicapte-toegankelijk te maken. Houd de verhoudingen juist en zorg ervoor dat de structuur is gezond.

Meet een keer, twee keer knippen

Gebouw ramps kan complex zijn, of ze onder meer leuningen, curve-cut lopers voor ondersteuning of een ommekeer ruimte voor rolstoelen. Ongeacht het ontwerp dat u bent in dienst, meten en plannen zorgvuldig. Zorg ervoor dat u weet dat uw hele plan voordat u begint de bouw. Er zijn veel plaatsen om volledige en gedetailleerde plannen op de ramp-gebouw te verkrijgen. Een investering in een goede planning aan de voorkant kan een hoop tijd en frustratie bespaart u op de rug.

12-1

Voor rolstoelhellingen, rekening houden met de 12-to-1 ratio. Dat wil zeggen dat voor iedere 1 inch verticale stijging van de oprit, moet er 12 inches van de horizontale Oplage: over de helling van een honkbal hoop. Bepaalde locaties, dit betekent dat de helling zal een aanzienlijke afstand in werking, en kunnen één of meer windingen nodig voor de beschikbare ruimte voor de nieuwe toevoeging tegemoet.

Straight vs. gebogen

Voor een rolstoelhelling, recht is voor de hand liggende keuze. Maar voor sportieve ramps u bouwt zelf, de keuze tussen rechte en gebogen kan ingewikkeld zijn. Gebogen ramps kunnen een fiets of een skateboard te verhogen om hogere helling en een hogere totale afstand met een meer geleidelijke helling, wat leidt tot een regelmatiger rijden, maar recht hellingen zijn veel gemakkelijker om te bouwen. Als de ramp is voor volwassenen, zal je bijna altijd beter af met een gebogen ramp zijn.

steunen

Het bedrag van de ondersteuning die u nodig hebt, hangt af van de materialen die u gebruikt, maar de noodzakelijke dragers zijn een functie van zowel de lengte en breedte. Een ramp die twee keer zo breed en twee keer zo lang zal vier keer zo veel ondersteuning nodig hebben. Meet zorgvuldig door voordat u beginnen met de bouw en vergeet niet dat het beter is om te veel dan te weinig steun te hebben.