Hoe Blijf gezond eten Collard, Mosterd & amp; raapstelen

Hoe Blijf gezond eten Collard, Mosterd & amp; raapstelen

Collard, mosterd en raapstelen zijn plantaardige royalty in het Zuiden --- en voor goede reden. Alle drie zijn in de kruisbloemige familie van groenten die het American Institute for Cancer Research meldt zou kunnen helpen verdedigen tegen kanker. De drie greens zijn ook rijk aan bèta-caroteen, vitamine C, foliumzuur en ijzer. Collards, die smaken als een kruising tussen kool en boerenkool, zijn vooral rijk aan calcium. Mosterd en raapstelen hebben een scherpere hapje dan collards en zorgen voor een mooie dosis vitamine K, een voedingsstof belangrijk voor de gezondheid van de botten en de bloedstolling.

instructies

Stap 1

Maak collards, mosterd en / of raapstelen een nietje op uw boodschappenlijstje. Voor een optimale gezondheid, het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt het eten 2-3 kopjes gekookte greens elke week, dus koop genoeg voor meerdere porties. Kijk voor greens met scherpe bladeren die geen gele of bruine randen. Kleinere bladeren neiging om een ​​mildere smaak. Om de greens te slaan, wikkel ze in een vochtige papieren handdoeken en glijden ze in een plastic zak. Plaats het in de scherper voor maximaal vijf dagen.

Stap 2

Was de greens vlak voordat je klaar bent om ze te koken zijn. Vul een teiltje met gematigd water en voeg de bladeren. Voorzichtig swish de bladeren in het water om het vuil los te maken. Herhaal dit indien nodig. Giet de bladeren en schud het overtollige vocht. Als de stengels zijn groot, vouw de bladeren in de helft en gebruik een scherp mes te snijden van de steel. Next, grof hakken de bladeren.

Stap 3

Kies een gezonde kooktechniek. Helaas kan de traditionele zuidelijke manier van het bereiden van greens --- gestoofd met vette ham spronggewricht of spek --- opheffen gezonder kwaliteiten van de groente '. Greens behoudt meer voedingsstoffen als ze worden gestoomd of gebakken in plaats van gestoofd of geblancheerd, en geen van beide techniek vereist grote hoeveelheden ongezonde vetten.

stap 4

Steam collards, mosterd en / of raapstelen in een stoomboot, die in een grote pot wordt geplaatst. Vul de pot met water zodat het net onder de onderkant van de stomer bereikt. Breng het water aan de kook, voeg dan de greens aan de pot. Koken voor 5-7 minuten, of tot de greens zijn verwelkt, maar nog steeds levendig.

stap 5

Een andere optie is om uw greens bak. Verhit 1 el. van koolzaadolie of olijfolie in een grote pan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de greens, het werken in batches of ze niet passen allemaal in de pan en meng met een houten lepel totdat ze verwelken. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als de pan te droog wordt en de groenen beginnen aan de stok, voeg een paar eetlepels water.

stap 6

Season uw gekookte greens met zout en peper naar smaak. Indien gewenst, voeg een scheutje olijfolie en een scheutje citroen om smaak toe te voegen. De vitamine C in de citroen zal ook helpen uw lichaam te absorberen het ijzer in de greens.

Tips

  • Boeren markten bieden vaak vers geplukte greens.
  • Als gemak is een prioriteit, kunt u zakken van voorgewassen en gesneden mixen van Zuid-greens in sommige supermarkten te vinden.
  • Collards, mosterd en raapstelen zijn ook beschikbaar bevroren.