Hoe aan te passen Marker Skibindingen

Hoe aan te passen Marker Skibindingen


Skibindingen zijn een steeds hogere-design stuk van apparatuur en moeten worden aangepast aan de juiste spanning instelling (bekend als de instelling "DIN"). Marker bindingen ook typisch een "voor- aft" aanpassing, waardoor de binding aan iets naar voren worden verplaatst en naar achteren om ski te maximaliseren. Elk van deze instellingen is cruciaal voor de veiligheid en de prestaties van een dag op de pistes.

instructies

Hoe aan te passen Marker Skibindingen

1 Zoek een Marker DIN grafiek. De DIN instelling past de spanning aan die de binding geeft de boot. Een strakke setting - of een groot aantal - is voor agressieve skiërs, terwijl een lagere instelling is voor beginners. De verkeerde instelling betekent dat de ski kon onverwachts los of kon niet los wanneer dat nodig is. Ofwel kan een slechte crash veroorzaken. Technisch, DIN-instellingen zijn universeel in alle merken van banden, maar vaak een ervaren skiër zal vinden zij verschillende DIN-instellingen voor verschillende merken van banden nodig. Marker publiceert een fabrikant DIN grafiek voor haar bindingen, die helpt bij het elimineren giswerk. De Marker DIN grafiek is gemakkelijk te vinden online.

2 Ken uw type van het skiën. Wees eerlijk; Als je langzaam skiën, zult u uw banden moet vrij gemakkelijk als je valt loslaten - anders loop je het risico ernstig letsel.

3 Stel je DIN. Op de Marker grafiek, vind uw lengte en gewicht. Dit komt overeen met een lettercode op de kaart. Als de lengte en het gewicht lettercode verschillend zijn, gebruik dan de hoger op de grafiek als uitgangspunt (als uw lengte code is "L" en je gewicht code is "K", beginnen met de K). Kijk over de grafiek voor uw boot lengte voor een numerieke DIN-setting. Als je een "I" level skier - of een beginner - gebruiken DIN-instelling. Als je een 'II' niveau skiër, gebruik maken van een nummer hoger. Dus als de DIN-instelling in de kolom boot lengte was vijf, gebruik dan vijf en een half of zes als uw DIN. Als u "III" niveau skiër, ga twee DIN instellingen hoger. Stel de DIN met een schroevendraaier om de schroeven aan de voorkant en achterkant van de bindingen passen.

4 Controleer de voorgrond aft setting. Veel Marker bindingen hebben nu "rails", wat betekent dat ze kunnen worden losgemaakt en verplaatst op de rails dichter bij de voorzijde van de ski, of teruggeschoven licht. Afhankelijk van de binding, kan de voor- achterwaartse instelling worden geregeld door schroeven in de hielen en tenen of door een blokkeerinrichting die kan worden losgeschroefd. Mis deze aanpassing niet soms gedwongen; Marker banden zijn gekend om vrij te geven als de schroef waarmee de voorgrond aft afstelling controles uit zijn hol te ver wordt ondersteund. Het beste is om online te lezen up over uw specifieke bindingen als je niet bekend bent met de voorgrond aft afstelling.

5 Controleer bindingen elke keer dat je skiën. Bindingen kan worden losgemaakt door het gebruik, dus zorg ervoor dat ze op hun juiste instelling elke keer dat u skiën.

Hints

  • Internet forums voor off-piste skiën zijn grote middelen voor het vinden van meer over uw bindingen. Als u problemen ondervindt bij het begrijpen van wat er in deze forum besproken, kunt u overwegen om uw ski's in een winkel voor de aanpassing. Veel ervaren skiërs gebruik maken van de DIN-instelling in het Marker grafiek als uitgangspunt en aan te passen op basis van hun eigen ervaring.
  • Aanpassen van bindingen is een serieuze baan die kan leiden tot ernstig letsel indien verkeerd gedaan. Het is schijnbaar eenvoudige, maar is echt een zeer nauwkeurige, bekwame baan. Je moet ski geometrie, voorwaartse druk op de binding en wat de release punt te begrijpen aan de achterzijde van de binding.