Hoe aan particulieren te gebruiken Assistive Technology Teach

Hoe aan particulieren te gebruiken Assistive Technology Teach


Ondersteunende technologie helpt mensen met een handicap functies uitvoeren die anders moeilijk of onmogelijk zou kunnen zijn. Ondersteunende technologie kan helpen mensen met een handicap - of functionele beperkingen veroorzaakt door leeftijd, ziekte, verwonding, zwaarlijvigheid of andere voorwaarden - leiding geven aan een rijker, voller, meer zelfvoorzienend en zelfstandiger leven door hen te laten deelnemen aan de dagelijkse activiteiten die ze misschien anders niet in staat zijn om toegang te krijgen. Ondersteunende technologie kan zo low-tech als een gebogen lepel of als high-tech als een geavanceerde communicatie-apparaat met voice uitgestuurd.

instructies

1 Maak uzelf vertrouwd met de behoeften van de persoon. Leer zoveel als je kunt over de handicap van de persoon en hoe de handicap limieten en anderszins beïnvloedt haar vermogen om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld, als iemand hersenverlamming dat heeft geresulteerd in een slechte grijpen vermogen, zal ze ondersteunende technologie nodig hebben om taken uit te voeren zoals het schrijven of het gebruik van een haarborstel.

2 Onderzoek ondersteunende technologie aan te raden om de behoeften van de persoon te ontmoeten. Zoek uit welke soorten apparaten kan helpen haar kwaliteit van leven te verbeteren. U kunt off-the-shelf apparaten die een specifieke behoefte aan te pakken, zoals een synthetische stem output-apparaat voor mensen die moeite hebben met het produceren van begrijpelijke spraak te vinden. Ontwerpers maken aangepaste apparaten die op maat gemaakt voor individuen. Zo kunnen aangepast hoofddeksel worden gecreëerd om quadriplegics staat te stellen een gemotoriseerde rolstoel bedienen. Hoewel de massa-producten die niet zijn ontworpen voor mensen met een handicap, kunnen ze worden gebruikt as-is of aangepast aan de behoeften van de persoon te ontmoeten. Bijvoorbeeld kan een handdouche een adaptieve inrichting voor mensen moeilijk staande douchen gevolg van artritis of evenwichtsstoornissen nemen.

3 Meer informatie over de mogelijkheden, functies en mogelijkheden van de ondersteunende technologie. Grondig vertrouwd te maken met de ondersteunende technologie, met inbegrip van wat het werd ontworpen om te doen, wat het is op dit moment in staat om te doen en wat het veilig kan doen met wijzigingen. Neem bijvoorbeeld de UbiDuo Face-to-Face Communicator voor Doven. Het product is ontworpen om dove mensen om deel te nemen in face-to-face gesprekken. Het kan echter worden geconfigureerd voor gebruik om via de telefoon. In combinatie met extra eenheden, kan het apparaat ook worden gebruikt om deel te nemen aan vergaderingen of andere groep situaties.

4 Laat het individu om te proberen de ondersteunende technologie met uw hulp. De beoogde gebruiker van de ondersteunende technologie kan in eerste instantie aanzienlijke steun nodig heeft bij het gebruik van een apparaat. Dit is normaal. Neem een ​​methode geleidelijke afgifte in het bieden van ondersteuning. Aanvankelijk aantonen van de inrichting. Laat de beoogde gebruiker om te oefenen met behulp van het apparaat met uw hulp. Tenslotte helpt de individuele overgang naar het gebruik van het apparaat zelfstandig.

5 Controleer of vraag nodige wijzigingen in de ondersteunende technologie. Neem zorgvuldig het individu met behulp van de ondersteunende technologie om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Als deze aanpassingen of wijzigingen, vereist hetzij maken of vragen dat ze worden gemaakt door een entiteit die gekwalificeerd en bevoegd om dit te doen, zoals de retailer, dealer of fabrikant. Een voorbeeld van een hulpmiddel dat aanpassing nodig is een gemotoriseerde scooter waarvan de operationele snelheid is te snel of te langzaam aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. De retailer of dealer dat het apparaat verkocht kan vaak aanpassen om te werken bij een snelheid die zal voldoen aan de eisen van de gebruiker. Een voorbeeld van een situatie waarin een ondersteunende technologie apparaat modificatie kan verlangen misschien een document vergrootglas die de gebruiker heeft moeite met het gebruik bij weinig licht zijn. Het apparaat kan worden teruggestuurd naar de fabrikant te worden uitgerust met een licht.

6 Gebruik hands-on instructie - letterlijk - en leermiddelen om de persoon te leren om de ondersteunende technologie gebruiken. Leg uw hand over zijn en begeleiden zijn bewegingen als hij probeert uit verschillende functies van het apparaat. Dit proces is te vergelijken met het duwen van een kind op een fiets en uiteindelijk laten gaan; Uiteindelijk, als je voelt dat het veilig is om dat te doen, kun je langzaam verwijderen van uw hand en laat hem solo te gaan. Gebruik foto's, verbale aanwijzingen, schriftelijke instructies en videoclips als leermiddelen te helpen de persoon onder de knie zijn ondersteunende technologie.

7 Monitor van de persoon zelfstandig gebruik van de ondersteunende technologie. Zorg ervoor dat ze gebruik maakt van de ondersteunende technologie veilig terwijl het afleiden van maximale voordeel uit het. Bijvoorbeeld, als een individu, een voice versterkingsinrichting, zorgen hij weet hoe aan te passen en waar te plaatsen zodat omgevingsgeluid wordt gefilterd en interferentie van andere apparaten geminimaliseerd. Verlenen van de nodige begeleiding, ondersteuning en begeleiding te zorgen voor de ondersteunende technologie doet wat het is bedoeld om te doen.

Hints

  • In eerste instantie zal je het grootste deel van de werkzaamheden in verband met het gebruik of de bediening van het apparaat te doen. Echter, met voortdurende steun en herhaling, de persoon die de ondersteunende technologie was bestemd voor zal meer vertrouwd met het gebruik van de ondersteunende technologie met minder hulp van je wordt. Dit proces kan enige tijd duren. Wees geduldig, vriendelijk en respectvol.
  • Pas op voor veiligheidsrisico's door de ondersteunende technologie de persoon die u ondersteunen wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, onjuist bedienen van een elektrische rolstoel kan de gebruiker en anderen in de omgeving verwonden. Al het mogelijke doen om vastgestelde risico's te minimaliseren.