Hobbels op Benen & amp; Arms tijdens de zwangerschap

Hobbels op Benen & amp; Arms tijdens de zwangerschap

Hobbels zijn een veel voorkomende huidaandoening tijdens de zwangerschap, volgens de American Academy of Dermatology, maar dit betekent niet dat ze van invloed zijn veel zwangere vrouwen. Ongeveer één op de 100 vrouwen ontwikkelen van een huiduitslag genaamd PUPPP of puppp, volgens de website BabyCenter. PUPPP om kleine, jeukende rode bultjes. Sommige zwangere vrouwen ook prurigo van de zwangerschap, clusters van kleine hobbels die in eerste instantie lijkt te muggenbeten te ervaren. Slechts één op de 300 vrouwen prurigo zwangerschap ervaren.

Oorzaken

De oorzaken van PUPPP en prurigo zijn onbekend. De website Pregnancyetc stelt PUPPP hobbels het gevolg zijn van ontsteking veroorzaakt door uitzetting huid en weefsel tijdens zwangerschap en dat een toename van oestrogeen zou ook een bijdragende factor zijn.

indicaties

PUPPP verschijnt meestal first-time moeders en vrouwen die een tweeling. Het goede nieuws is dat het zal waarschijnlijk niet meer gebeuren in volgende zwangerschappen, volgens Pregnancyetc. Dr. Sophia Giatrakou van de Universiteit van Athene meldt dat mannelijke foetaal DNA is aangetroffen in de PUPPP hobbels van een aantal getroffen vrouwen, en dat de voorwaarde zou kunnen worden gekoppeld aan het dragen van mannelijke foetussen. PUPPP lijkt ook om te draaien in gezinnen.

timing

PUPPP verschijnt meestal in uw laatste trimester, volgens BabyCenter, en laat zo geheimzinnig als het begint, meestal binnen enkele weken nadat u te leveren. Prurigo begint een beetje vroeger en duurt een beetje langer, tot drie maanden na uw baby is geboren. Pregnancyetc geeft aan dat in zeldzame gevallen kan PUPPP zelfs beginnen na de bevalling.

Progressie

PUPPP begint meestal op de buik en in striae, verspreidt zich vervolgens naar uw benen en armen. Prurigo kan overal beginnen, maar meestal zal het op je handen en armen, benen en voeten verschijnen.

Behandeling

Afhankelijk van hoe ernstig uw jeuk is, kan uw arts of een actueel lotion, zoals clobetasol of betamethason, of een antihistaminicum zoals Benadryl voor PUPPP voorschrijven. In extreme gevallen kunnen ze hun toevlucht tot orale steroïden om u enige verlichting te geven, aldus BabyCenter. Alleen in zeldzame gevallen is ofwel aandoening schadelijk is voor u of uw baby. PUPPP en prurigo zijn veel meer irritant dan gevaarlijk.

Waarschuwing

In zeldzame gevallen kan de huid hobbels en huiduitslag na te bootsen PUPPP en prurigo, maar worden veroorzaakt door cholestase, een lever aandoening die gal veroorzaakt te accumuleren in de huid, volgens Pregnancyetc. Als je hobbels te ontwikkelen, breng ze direct de aandacht van uw arts, zodat hij kan uitsluiten cholestase en geven u enige opluchting.