Hip ORIF Rehab Oefeningen

Hip ORIF Rehab Oefeningen

De heup is een kogelgewricht en is gevoelig voor breuken. Deze bot verwondingen doorgaans van invloed zijn ouderen en vaak het gevolg van een val. Heupfracturen ook in de jongere bevolking als gevolg van trauma, zoals een verkeersongeval of een val van een hoog oppervlak. Heupfracturen bij oudere mensen de neiging om zich in de buurt van de bal gedeelte van het heupgewricht, waarvoor vaak een operatie om het bot te repareren. Rehabilitatie met een fysiotherapeut begint snel na de operatie om beweging en functie van de heup herstellen.

hip ORIF

Open reductie en interne fixatie of ORIF, is een chirurgische techniek die veelvuldig heupfracturen behandelen. Het wordt meestal uitgevoerd binnen 1-2 dagen na beschadiging. Een incisie gemaakt, meestal aan de buitenzijde van het bovenbeen en spieren worden gesneden om de gewonden bot bloot. Schroeven en pennen worden geboord in het bot om de gebroken stukken bij elkaar te houden om hen te genezen.

Fase een

Revalidatie-oefeningen na hip ORIF typisch voorkomen in fasen. Fase één oefeningen kunnen de dag te beginnen na de operatie om te voorkomen dat de spieren van de aanscherping. Na heup ORIF, kan uw arts de hoeveelheid gewicht kunt u op uw geblesseerde been te zetten voor een aantal weken te beperken. Om deze reden, zijn de eerste fase oefeningen uitgevoerd liggend of zittend. Ankle pompen - je voet op en neer herhaaldelijk buigen - verhoging van de bloedtoevoer in je been. Dit helpt uw ​​risico op het ontwikkelen van een bloedstolsel in uw onderbeen terwijl uw mobiliteit beperkt afnemen. Versterking van de oefeningen worden uitgevoerd voor uw enkel en knie op de gewonde kant. Bereik van de beweging oefeningen worden uitgevoerd voor uw heupgewricht om te voorkomen dat deze te inflexibel. Toch kan de therapeut je heup te verplaatsen voor u om de spieren die tijdens de operatie werden gesneden te beschermen.

Phase Two

Fase twee revalidatie-oefeningen volgende hip ORIF nadruk op het verhogen van gewicht dragen door je geblesseerde been. Deze fase begint gewoonlijk ongeveer 2 weken na de operatie. Staande oefeningen kunnen worden uitgevoerd met behulp van parallelle bars, zodat u om wat gewicht te ondersteunen door middel van je handen. Gewichtsverplaatsing oefeningen omvatten langzaam verhogen de druk op gewonde been in voorwaartse, achterwaartse en side-to-side richtingen. Oefeningen van de eerste fase zijn meestal voortgezet met weerstand banden of manchet gewichten.

fase Drie

Fase drie revalidatie-oefeningen beginnen ongeveer 6 weken na de operatie. Tegen die tijd, zult u waarschijnlijk worden toegestaan ​​om volle gewicht op je geblesseerde been. Balans oefeningen worden uitgevoerd voor te bereiden om te wandelen zonder een stok of rollator en op oneffen terrein. Spierversterkende oefeningen worden voortgezet om u te helpen trappen en te vereenvoudigen het in- en uitstappen van een auto of een douche. Endurance oefeningen, met inbegrip van stationaire fietsen, activiteiten in het zwembad of een ligfiets stepper, zijn opgenomen in het programma en kunnen worden voortgezet, als onderdeel van uw lange-termijn fitness plan.