High Leptine Resultaten

High Leptine Resultaten

Wanneer een lab meet uw leptine, een aantal factoren spelen in de manier waarop uw arts de resultaten zullen interpreteren. Bijvoorbeeld, uw leeftijd, geslacht en gewicht zijn allemaal factor in wat een normaal leptine niveau bereik is voor jou. Daarnaast heeft leptine alleen geweest op het onderzoek scene sinds 1994. Als wetenschappelijk onderzoek doorzet, zou de referentiewaarden voor wat normaal is, hoog of laag binnen deze lagen te wijzigen. Bovendien, hoewel je zou kunnen denken met een hoge leptine resultaten is een goede zaak, voor velen, het is juist het tegenovergestelde.

leptine

Leptine komt van een Grieks woord voor dun. Bekend als de "tevredenheid" hormoon, het is vooral fungeert als een regulator van de totale energie-winkels van uw lichaam. Dat wil zeggen, het is de belangrijkste speler als je voelt dat je genoeg te eten hebben gehad, omdat leptine is gebonden aan receptoren in de regio van je hersenen die verantwoordelijk zijn voor de eetlust en honger. Echter, leptine voelt ook veranderingen in de hoeveelheid energie die je hebt opgeslagen en kan ook de hoeveelheid calorieën je lichaam verbrandt om uw gewicht in te stellen binnen een kleine reeks van ponden te houden verhogen. Het merendeel van de leptine in je lichaam komt uit je vetcellen, die het hormoon vrij te geven terwijl u slaapt. Er is echter een kleine hoeveelheid leptine afgegeven uit maagweefsel en er leptine receptoren in de darmen ook.

leptine Resultaten

Leptine wordt gemeten door middel van een speciale bloedtest. Tal van onderzoeken onderzoeken die sinds de ontdekking van leptine in 1994 een groep van referentiebereiken hebben verstrekt voor de normale, hoge en lage leptine resultaten. Het belangrijkste nadeel is uw niveau van lichaamsvet. Leptine is hoofdzakelijk afkomstig uit vetcellen en hoe meer vet in de cellen, des te meer leptine die vrijkomt. Daarnaast referentiewaarden voor kinderen sterk afhankelijk van het niveau van hun seksuele rijpheid en worden uitgedrukt door hun "Tanner" fase, die loopt van prepubescence door de ontwikkeling van de genitaliën naar volwassenheid.

Referentiewaarden voor Jongens en Meisjes

Meisjes in Tanner fasen 1 en 2 hebben leptine varieert had opgenomen ,22-145 mcg / L. Dit bereik omvat prepuberale meisjes met een body mass index of BMI, 11-37, hetgeen overeenkomt aanzienlijk ondergewicht obesitas. De middelste 50 procent van de meisjes in de normale BMI varieert van 19-25 hebben leptine niveaus tussen 4,87 en 21,8 mcg / L. Jongens in deze stadia hebben een totaal bereik van 0,08-144 mcg / l. De middelste 50 procent gaat 2,5-12,7 mcg / L. Voor Tanner stadia 3 en 4, totaal bereik meisjes is 0,32-148 mcg / l, en de middelste varieert tussen 14,79 en 19,7 mcg / L. totaal bereik Boys 'is 0,06-134 mcg / l, en de middelste varieert tussen 0,92 en 3,18 mcg / L.

Referentie Ranges voor volwassenen

Bij fase 5, de totale leptine jonge vrouwen varieert 0,50-137, met de middelste varieert tussen 4.48 en 11 mcg / L. Voor jonge mensen, heeft een totaal bereik van ,03-50,3 opgenomen met het midden ligt tussen 0,51 en 1,22 mcg / L. Volwassen vrouwen leeftijden van 20 tot 80 hebben leptine varieert die tussen 0,46 en 149 mcg / l. De middelste bereik voor BMI tussen 19 en 25 is 4,94 en 11,9 mcg / L. Voor mannen, de totale varieert tussen de 0,03-136 mcg / L, met de middelste 50 procent tussen de 0,85 en 3,18 mcg / L.

Tijd gevoeligheid en andere factoren

Naast uw niveau van lichaamsvet, je leptine resultaten zijn zeer gevoelig voor de tijd dat u de test. Leptine volgt enigszins een circadiaan patroon, met een piek meningsuiting rond 02:00 Echter, volgens Mediagnost, één van de belangrijkste fabrikanten van leptine testkits, een enkele meting in de ochtend of begin van de middag biedt een 'informatief' lezen. Zoals kan worden afgeleid uit referentiewaarden, geslacht speelt ook een grote rol in wat wordt beschouwd als een hoge leptine resultaat. Vrouwen leptine niveaus zijn over het algemeen hoger dan die van mannen niveaus, en voor kinderen de leeftijd speelt ook een rol.

leptine Resistance

Het feit dat mensen die lijden aan obesitas hebben meer leptine dan mensen die zijn dun suggereert dat obesitas veroorzaakt een weerstand tegen leptine. Dit betekent dat het hormoon ofwel kan niet de receptoren te bereiken in je hersenen om terug te bellen uw eetlust en upgrade je calorie-branden, of er is een probleem met de manier waarop je hersenen reageren op leptine. Bovendien, als je ouder wordt, zul je minder leptine receptoren, die u gevoelig voor gewichtstoename te maken te hebben.