Het Voedingscentrum in een Zonder been Skinless Gebakken Kipfilet

Het Voedingscentrum in een Zonder been Skinless Gebakken Kipfilet

Zonder been kipfilet zijn een gemakkelijke en gezonde keuze voor de maaltijden. Kip borsten zijn een betaalbare en praktische manier om eiwitten om uw maaltijden toe te voegen zonder toevoeging van aanzienlijke hoeveelheden vet. Baking kan een smaakvolle en vochtig kipfilet om te dienen op zichzelf of om te gebruiken in salades, soepen en sandwiches te produceren. Inzicht in de voeding in een gebakken kippenborst kan u helpen bij het plannen van een gezonde, evenwichtige maaltijden.

Eiwit

Je moet streven naar 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën als eiwitten consumeren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van eiwitten voor volwassen vrouwen is 46 gram, terwijl volwassen mannen per dag nodig 56 gram, volgens de Centers for Disease Control. Een 100-gram of ongeveer 3,5-ounce portie zonder been, zonder vel kippenborst vlees biedt 31 gram eiwit. Kip is een compleet eiwit, wat betekent het alle noodzakelijke aminozuren. Waaronder slechts een portie kipfilet in uw dieet kan u helpen om de aanbevolen hoeveelheid van het eiwit te bereiken.

Vet en cholesterol

Als je je zonder been kippenborst zonder vel bakken zonder extra vet, een 100 gram portie heeft slechts 3,6 gram vet. Dezelfde portie voegt 91 milligram cholesterol aan uw dieet. De vet- en cholesterolgehalte in zonder been kippenborst zonder vel zijn vergelijkbaar met die in andere zeer mager vlees, waaronder zeer mager rundvlees en varkensvlees. De Cleveland Clinic adviseert u verbruikt minder dan 200 milligram cholesterol per dag en je vet te beperken tot niet meer dan 50 tot 70 gram per dag.

calorieën

Een portie van gebakken zonder been kippenborst zonder vel voegt slechts 165 calorieën aan uw maaltijd. U kunt het seizoen met kruiden en specerijen zonder toevoeging van calorieën. Als u ervoor kiest om kip met saus of olie voor het bakken borstel, zult u het toevoegen van calorieën en eventueel vet. Houd zowel de calorieën en vet laag door het gebruik van een olijfolie gearomatiseerde anti-aanbak koken spray in plaats van olie.

Vitamines en mineralen

Zonder been kippenborst zonder vel biedt een aantal vitaminen en mineralen, samen met eiwit. Een portie zal u helpen om uw behoefte aan ijzer, pantotheenzuur, vitamine B-12 en selenium voldoen. Kip is een goede bron van zink, maar de borst bevat kleinere hoeveelheden zink dan de benen en dijen. Afhankelijk van uw leeftijd en geslacht, moet je 8 tot 15 milligram ijzer en 12 tot 15 milligram zink per dag. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor selenium is 55-70 microgram. Hoewel er geen aanbevolen hoeveelheid pantotheenzuur is 5 milligram geacht voldoende voor zowel mannen als vrouwen. Volwassenen hebben minstens 2,4 microgram vitamine B12 per dag, met hogere niveaus nodig tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Vrouwen hebben meer ijzer dan mannen, maar mannen vereisen grotere hoeveelheden van de meeste andere voedingsstoffen.