Het eten van dingen om te vermijden wanneer het hebben van maagpijn

Het eten van dingen om te vermijden wanneer het hebben van maagpijn

Overzicht

Maagpijn kan worden veroorzaakt door stress, gas, medicijnen en zelfs bepaalde lichamelijke posities. Ernstige maagpijn kan ook wijzen op een meer ernstige zaak, zoals het prikkelbare darm syndroom, ontsteking, zwelling of verlies van bloedtoevoer zijn. Maagpijn moet door het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen zoveel mogelijk worden verlicht.

Voor pijn geassocieerd met opgeblazen gevoel en gas

Volgens het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases, wanneer het gas opbouwt in de maag, kan dit leiden tot een opgeblazen gevoel die vaak gepaard gaat met buikpijn. Deze pijn kan worden gereduceerd met oprispingen, winderigheid en ontlasting. Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kan ook het verminderen van het ongemak. Sturen duidelijk van gebakken bonen, broccoli, spruitjes, kool, koolzuurhoudende dranken, bloemkool, kauwgom, appels, perziken, peren, hard snoep en sla.

Voor pijn geassocieerd met diarree

Medline Plus adviseert het vermijden cafeïnehoudende dranken geheel en het vermijden van melk in matige en ernstige gevallen van maagpijn begeleid door diarree. Medlineplus beveelt ook aan het vermijden van over-the-counter anti-diarree medicijnen, tenzij vertelde ze mee te nemen door een arts, omdat deze kunnen interfereren met klaring van wat de oorzaak is van de diarree in de eerste plaats van het lichaam.

Voor pijn bij misselijkheid of braken

Voor maagpijn gepaard met misselijkheid of braken, vooral als gevolg van de behandeling van kanker, de Cleveland Clinic Cancer Center adviseert het vermijden van kruidig ​​voedsel; vettig, vettig of gefrituurd voedsel; heel lief en suikerhoudende voedingsmiddelen; grote maaltijden; voedingsmiddelen met een sterke geuren; en zeer warme of zeer koude dranken; en alle dranken met cafeïne of melk. Het centrum fronst ook op het eten of snel te drinken, drinken dranken bij de maaltijd, en liggen direct na een maaltijd.