Het effect van verwerkte levensmiddelen op de gezondheid

Het effect van verwerkte levensmiddelen op de gezondheid

Hoewel niet alle voedsel dat afkomstig is van een pakket is ongezond, eten van een dieet vol zwaar bewerkte tarief is gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen. Het lezen van de etiketten op verwerkte voedingsmiddelen is vooral belangrijk, omdat veel ontbreken belangrijke voedingsstoffen of hebben een aantal onsmakelijke toegevoegde ingrediënten. In sommige gevallen echter geringe mate bewerkte voedingsmiddelen kunnen verkiezen hun verse tegenhangers.

verwerking Explained

Verwerken gebeurt elke keer dat je oorspronkelijke vorm een ​​voedingsmiddel's veranderen. Dit geldt ook voor het koken, het bevriezen, hakken, versterkende en fermenteren. Licht bewerkte voedingsmiddelen zoals bevroren, unseasoned groenten geen gezondheidsproblemen opleveren - in feite, het bevriezen opbrengst behoudt een deel van de nutriënten. Dat gezegd hebbende, zwaar bewerkte voedingsmiddelen beladen met vet, zout en suiker - zoals vleeswaren, cheesy crackers en bevroren pizza - kan leiden tot gezondheidsproblemen bij regelmatig geconsumeerd. Bovendien kunnen technieken zoals inblikken, koken en dehydrateren veroorzaken levensmiddelen vitamine C, vitamine B en andere belangrijke voedingsstoffen verliezen.

Digestive Woes

Tijdens geraffineerde-graanverwerking, voedsel makers verwijdert de zemelen en de kiem van het graan, waardoor alleen de zetmeelrijke endosperm. De verwijderde porties zijn rijk aan vezels, terwijl het endosperm niet. Omdat vezels de spijsvertering, kan een dieet rijk aan geraffineerde granen van wit brood, witte rijst en witte pasta leiden tot constipatie. Bovendien kunnen lage-vezel dieet gekoppeld aan diverticulosis een aandoening waarbij kleine zakjes te vormen in het colon. In sommige gevallen zijn deze zakken worden geïnfecteerd en ontstoken, medische behandeling vereist. Voor een gezonde spijsvertering, kies volkoren brood, bruine rijst en havermout in plaats van geraffineerde granen.

natrium Overload

De meeste Amerikanen consumeren veel meer natrium dan ze nodig hebben, voornamelijk uit verwerkt en-restaurant bereide voedingsmiddelen. High-natrium diëten zijn gekoppeld aan hoge bloeddruk, en mogelijk het risico van hartziekte en beroerte. De meeste mensen moeten krijgen maximaal 2300 mg natrium per dag, en de hoger risico op hart- en vaatziekten mag niet meer dan 1500 mg natrium per dag. Om u te helpen beteugelen inname van natrium, kijk voor de term "low-sodium" bij de keuze van verwerkte voedingsmiddelen.

gewichtige Worries

Onderzoek toont aan dat diëten die rijk zijn aan vleeswaren, geraffineerde granen en suiker gezoete voedingsmiddelen zijn meer waarschijnlijk leiden tot zwaarlijvigheid dan diëten op basis van volle granen, groenten en fruit, volgens de Harvard School of Public Health. Obesitas verhoogt het risico op een hartaanval, beroerte, artritis, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Daarom is het vermijden van geraffineerde en zwaar bewerkte voedingsmiddelen kunnen u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden en mogelijk beperken van het risico van chronische ziekten.