Het effect van oestrogeen & amp; Progesteron on Bones

Het effect van oestrogeen & amp; Progesteron on Bones

Oestrogeen en progesteron zowel vrouwelijke hormonen die in de eierstokken. De primaire functie van beide hormonen primaire vrouwelijke eigenschappen, zoals de borsten produceren en reguleren de menstruele cyclus. Oestrogeen en progesteron een belangrijke rol spelen bij het gezond zwangerschap en die de foetus voldragen. Naast al hun functies als geslachtshormonen, oestrogeen en progesteron significant bijdragen aan gezonde botten en het voorkomen van botverlies.

Oestrogeen and Bones

Wanneer het lichaam is uitgeput van het calcium moet basisfuncties spiercontractie uit te voeren, loogt calcium uit de botten. De botten moet dan absorberen meer calcium bot integriteit behouden. Het niet voldoende calcium op te nemen is een oorzaak van botverlies door osteoporose en osteopenie. Het lichaam maakt gebruik van een hormoon calcitonine te helpen de botten calcium op te nemen. Een studie gepubliceerd in 1990 in "The Journal of endocrinologische Investigation" betekent dat oestrogeen suppletie vrouwen in de menopauze verhoogt de niveaus van calcitonine in het bloed. De stijging van de calcitonine verhinderd meer botverlies bij deze vrouwen dan in de groep die geen oestrogeen heeft plaatsgevonden.

Progesteron en Bones

Calcitonine zet calcium in de botten, maar het is gespecialiseerde cellen, genaamd osteoblasten, dat het mineraal om nieuw botweefsel te bouwen. Als je niet genoeg osteoblasten, of als de osteoblasten niet actief genoeg is, zal je niet genoeg produceren botweefsel - een andere oorzaak voor osteopenie en osteoporose. Een studie gepubliceerd in 2004 in "Endocrine Abstracts" geeft aan dat progesteron is verantwoordelijk voor de snelle groei van osteoblasten in het botweefsel.

Menopauze en hormoonsubstitutietherapie

Tijdens de menopauze, de productie van vrouwelijke hormonen langzaam af. Werkwijze afgelopen jaren, en in die tijd, het lichaam oestrogeen en progesteron onregelmatig produceren totdat deze helemaal stopt. Hierdoor hormoonspiegels fluctueren, wat niet alleen invloed op het voortplantingssysteem, het beïnvloedt ook gezonde botten. Ongelijke oestrogeen veroorzaakt schommelingen in de calcitonine niveaus, waarbij de botten voorkomt efficiënt absorberen van calcium. Schommelingen in progesteron niveaus te voorkomen dat de osteoblasten van het bouwen van het bot efficiënt. Hormoonvervangende therapie egaliseert hormoonspiegels constante absorptie van calcium en botgroei te handhaven.

Hormoon Replacement Overwegingen

Terwijl hormoonvervangende doet voorkomen botverlies, presenteert ook risico. Oestrogeen en progesteron suppletie veroorzaken een verhoogd risico op bloedstolsels, hartziekten en beroerte. Vrouwen kunnen ook last menstruele bijwerkingen, zoals het spotten, opgeblazen gevoel en krampen, en borsten. Raadpleeg uw arts als u overweegt oestrogeen en progesteron vervanging van botverlies.