Het effect van Hypertensie op een ongeboren baby

Het effect van Hypertensie op een ongeboren baby

Hypertensie, ook wel bekend als hoge bloeddruk, in een moeder-to-be kan haar ongeboren baby invloed op vele manieren. Een vrouw wordt geacht hypertensie als haar bloeddruk 140/90 of meer; lezing van 180/110 of hoger wordt als ernstig beschouwd. Er zijn twee verschillende types van de zwangerschap hypertensie: chronische en zwangerschapsdiabetes. Elke kamer heeft een andere oorzaak en verschillende effecten op moeder en baby. Ernstige zwangerschapshypertensie kan leiden tot pre-eclampsie of eclampsie. Hoe ernstiger bij hypertensie, hoe hoger de kans op problemen.

chronische Hypertensie

Chronische hypertensie ontwikkelt voor de vrouw zwanger wordt. Soms is de vrouw is zich ervan bewust dat ze een hoge bloeddruk en kan zelfs medicijnen voor. In andere gevallen is de moeder-to-be ontdekt ze hypertensieve tijdens een routine prenatale controle in het eerste trimester. Chronische hoge bloeddruk kan leiden tot Dysmaturiteit of IUGR, een aandoening waarbij de ongeboren baby niet genoeg voedingsstoffen en zuurstof kan krijgen via de placenta en dus de baby groeit te langzaam. Andere mogelijke problemen als gevolg van chronische hypertensie omvatten vroeggeboorte, doodgeboorte en placenta abruptio, een aandoening waarbij de placenta los van de baarmoeder voordat de baby geboren is.

zwangerschapshypertensie

Zwangerschapshypertensie, ook wel zwangerschap geïnduceerde hypertensie, ontwikkelt tijdens de zwangerschap na de 20e week. Zwangerschappen met zwangerschapshypertensie ook zet de ongeboren baby op risico voor IUGR, doodgeboorte, vroeggeboorte en placenta abruption. Zwangerschapshypertensie verhoogt de kans op het ontwikkelen pre-eclampsie en eclampsie, aandoeningen combinatie hypertensie en eiwit in de urine.

Pre-eclampsie en eclampsie

Pre-eclampsie is de minder ernstige vorm van de gevaarlijke toestand eclampsie. In beide omstandigheden de zwangere vrouw heeft niet alleen hoge bloeddruk, maar ook eiwit in de urine, die een urinetest zou vaststellen tijdens normale prenatale bezoeken. Deze voorwaarden kunnen van dezelfde problemen als andere vormen van hoge bloeddruk en ook een probleem dat acidose, waarin de baby lichaamsbouw te veel melkzuur veroorzaken en hij valt bewusteloos in de baarmoeder. In het worst-case scenario, kan pre-eclampsie en eclampsie leiden tot de dood van zowel moeder als kind indien onbehandeld.

Preventie / behandeling

Er is geen bekende trefzekere preventie of behandeling van zowel chronische of zwangerschapsdiabetes hypertensie tijdens de zwangerschap. Het beperken van de zoutinname, met behulp van hoge bloeddruk medicijnen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en bedrust kan echter helpen bij sommige zwangere vrouwen verlagen hun bloeddruk. De standaard behandeling voor ernstige hypertensie van beide typen of hypertensie vergezeld van eiwit in de urine om de baby zo snel mogelijk te leveren. In sommige gevallen kan deze levering van een premature baby, die kunnen hebben voor de gezondheid van de baby als het niet direct groeien buiten de baarmoeder betrekken.

toekomstige problemen

Toekomstige problemen voor baby's geboren uit een hypertensieve moeder, vooral baby's die te vroeg geboren zijn als gevolg van maternale hypertensie, onder meer leerstoornissen, hersenverlamming, epilepsie, doofheid en blindheid. Deze baby's kunnen ook meer vatbaar voor diabetes of hypertensie van hun eigen wanneer ze ouder worden.