Het dragen van zware kleding tijdens het sporten

Het dragen van zware kleding tijdens het sporten


Atleten en fitness liefhebbers zijn voortdurend tweaken factoren die de prestaties in de hoop van het breken persoonlijke records of het verfijnen van fysieke vaardigheden beïnvloeden. Voor sommige mensen, dat zou kunnen betekenen het maken van aanpassingen aan de kleding keuzes. Volgens de San Diego State University artikel, "Moderating Effecten van de climax Environment," atleten opleiding voor grote evenementen in verschillende klimaten soms geleidelijk aan toe te voegen extra kleding lagen, zoals een trainingspak of hoofdbedekking, in de hoop om te acclimatiseren voordat wedstrijden. In sommige gevallen, mensen die niet per se atleten, maar gewoon wilt afvallen Ook trekken extra lagen tijdens de training omdat ze willen pondjes kwijt. Het dragen van zware kleding tijdens het sporten kan contraproductief en zelfs gevaarlijk zijn, echter.

Heat acclimatisatie

Het dragen van zware kleding tijdens het werk uit kan inderdaad tijdelijk de manier waarop het lichaam verwarmt en koelt zichzelf geen afbreuk aan, volgens San Diego State University. Tijdelijk die het lichaam hoeft niet per se te vertalen naar acclimatisatie verwarmen op de weg, hoewel in sommige gevallen goed geconditioneerde teamspelers, zoals hockeyers, heeft een zekere mate van warmte-acclimatisatie te ervaren, volgens de SDSU artikel hierboven vermeld. Echter, het aantrekken van extra kleding lagen verhoogde het risico op oververhitting, het creëren van vermoeidheid, zodat de atleten waren minder goed in staat om fysieke taken en oefeningen uit te voeren.

fysiologische effecten

Als je het dragen van zware kleding tijdens het sporten, of kleding gemaakt van ondoorlatend materiaal dat maakt het koelen moeilijk, dit resulteert in overmatig zweten, volgens de Palo Alto Medical Foundation. Wanneer uw lichaamstemperatuur te hoog wordt, probeert het lichaam om zichzelf te koelen door het sturen van het bloed te laten circuleren door je huid, volgens de Mayo Clinic artikel, "Heat en Oefening: koel te houden bij warm weer." Dit laat minder bloed beschikbaar is voor uw spieren en verhoogt je hartslag. Temperatuur onregelmatigheden in het lichaam kan het risico van onderkoeling verhogen. "The Baltimore Sun" verklaart dat overmatig zweten ook kan leiden tot uitdroging en de bijbehorende risico's: flauwvallen, hitteberoerte en ziekenhuisopname.

mythen

Soms zijn mensen dragen zware kleding tijdens het sporten, omdat ze denken dat het hen zal helpen gewicht te verliezen. Hoewel je gewicht te kunnen verliezen van deze strategie, het is maar tijdelijk water gewichtsverlies, merkt op "The Baltimore Sun." Zodra je water drinkt, zal het gewicht terug te keren naar zijn oorspronkelijke staat. Zweten heeft geen zin in verband met gewichtsverlies.

aanbevolen Kleding

In plaats van het stapelen op zware kleding, sporters en mensen die werken beter af zijn het dragen van lichtgekleurde kleding als het warm is, en waardoor de huid wordt blootgesteld in voorkomend geval toe te staan ​​koeling via zweet, volgens de San Diego State University. De Amerikaanse Academie van Orthopedische chirurgen stelt dat donkere kleding absorbeert de warmte, waardoor de kans op ongemak of oververhitting. Zware lagen, inclusief helmen, full-body kleding of zware pads kunnen voorkomen dat het lichaam te koelen. Lichtgewicht kleding houdt je koeler en veiliger. Het potentieel voor tegenvallers en scheuren is een andere ondergang van het dragen van zware kleding tijdens het sporten. Baggy joggingbroek of overtollige kleding kunnen verstrikt raken in een fietswiel of gewichtheffen apparatuur.