Het belang van het voetbal

Het belang van het voetbal

Voetballers op een kwart miljard sterk, samen met voetbalfans in de aanvullende honderden miljoenen, het creëren van een gemeenschap van enorme solidariteit wereldwijd. Een Fiorentina overhemd gedragen door een Amerikaanse toerist in Toscane, net als een Reggae Boyz trui droeg in Jamaica of een Kaizer Chiefs overhemd gedragen in Zuid-Afrika, creëert direct gesprek en binding met de lokale bewoners. Het bereik van het voetbal is te zien op rammelkast bussen in Honduras, dat zijden halen: stickers voor zowel Real Madrid of Barcelona, ​​teams kant van de wereld, gluren uit het raam terug. belang Soccer verduisteringen die van elke andere sport gezien de uitzonderlijke omvang van zijn populariteit.

Belang voor Economieën

Voetbal fans zijn meer dan bereid om te besteden aan hun favoriete sport. In het seizoen 2009-10, bijvoorbeeld de inkomsten van Manchester United bereikte $ 428.000.000, merkt op Forbes.com, terwijl Barcelona trok in $ 488.000.000. Man U winst uit league rijkdom-sharing, team-specifieke media contracten en trouwe fans die het helpen om de meest waardevolle franchise wereldwijd in elke sport. Man U heeft een geschatte 333 miljoen supporters wereldwijd en 9,5 miljoen Facebook-fans. World Cups zijn ook grote geld spinners, met de FIFA, de internationale bestuursorgaan van voetbal, het genereren van een geschatte $ 3000000000 van de World Cup in Zuid-Afrika 2010, volgens de econoom Dennis Coates van de Universiteit van Maryland in Baltimore County.

Belang te begrijpen van anderen

De band van het voetbal is een middel om de vijandelijkheden onschadelijk te maken sinds de late 19e eeuw verspreid over de hele wereld. Bijvoorbeeld, in de Eerste Wereldoorlog, een beroemde wapenstilstand op eerste kerstdag resulteerde in een aantal van voetbal "kickabouts" tussen de Duitse en Britse soldaten aan het front. Op een gegeven geïmproviseerde spel, Britse soldaten produceerde een voetbal uit de loopgraven, een Duitse soldaat in zijn dagboek, en het Duitse team won met 3-2. En op het WK 1998 in Frankrijk, Iran team bracht witte bloemen als een symbool van vrede aan uitwisseling van gaven de kapiteins 'voor de wedstrijd van Iran met de VS

Belang als Force of Change

Supporteren voor Iran team 1998 kocht trots aan de natie, en vrouwen toegetreden als ongelijke fans. Niet toegestaan ​​in de stadions van Iran, vrouwen uiten hun steun door enthousiast volgende lokale competitiewedstrijden van nabijgelegen daken. Elders, heeft voetbal gehandeld ingrijpende manieren om verandering te creëren. Een 1960-tijdperk voetbalcompetitie in de gevangenis van Zuid-Afrika op Robbeneiland voor de politieke gevangenen, in tegenstelling tot de apartheid geleerd organisatorische vaardigheden om zwarte Zuid-Afrikanen, met inbegrip van toekomstige collega's van Nelson Mandela. De duidelijke intelligentie van de zwarte atleten ook gemodereerd de witte bewakers uitzicht op zwarte Afrikanen als minderwaardig. In het huidige tijdperk, de FIFA, de internationale bestuursorgaan van voetbal, werkt om voetbal programma's in armere landen te ontwikkelen als een middel ter bevordering van de atletiek meisjes en een betere voeding en liefde voor het spel.

Belangrijk voor vrouwen

Teams uit de VS, Duitsland, Zweden, Canada, Australië, Nigeria, Ghana en Japan domineren play internationale vrouwendag en inspireren trots op de atleten zelf en jonge spelers die ze als rolmodellen, evenals belangstelling van kijkers, zowel mannen als vrouwen . De Amerikaanse tv-publiek voor het voetbal van vrouwen is 66 procent mannelijk, schrijft Ronald B. Woods in "Sociale Vraagstukken in de sport." Hij wijst op het enorme effect spelers als Mia Hamm, Brandi Chastain, Kristine Lilly en Michele Akers hebben op de rente in voetbal in gehad de Amerikaanse mannen voetbal zou wereldwijd meer populair zijn, Woods schrijft, maar "in de Verenigde Staten geen voetbalteam heeft ooit de aandacht van de natie vastgelegd als deze vrouwen deden."