Herpetische neuralgie Treatment

Postherpetische neuralgie is een aandoening waarbij de pijn geassocieerd met gordelroos blijft nadat de uitslag is opgehelderd. De pijn van postherpetische neuralgie kan zeer ernstig zijn en dat zij door een aantal werkwijzen.

pijnstillers

Volgens Dr. David Bowsher van de Pain Research Institute, over-the-counter pijnstillers kan weinig effect bij de behandeling van ernstige pijn geassocieerd met postherpetische neuralgie. In plaats daarvan kan verdovende (opioïde) pijn, waaronder geneesmiddelen die oxycodon worden gebruikt volgens de Mayo Clinic. Volgens Dr. Seth John Stankus kan zenuwblokkade ook worden gebruikt.

Lidocaïne en Capsaicin

Topisch capsaïcine en lidocaïne pleisters worden ook gebruikt bij de behandeling van postherpetische neuralgie. Volgens de Mayo Clinic, kan lidocaine pleisters geschikt voor het gebied pijnbestrijding leveren maar moet niet worden gebruikt op de gezichtshuid.

steroïden

Corticosteroïden, in samenhang met antivirale middelen worden gebruikt tijdens actieve gordelroos uitbraak pijn te verlichten en de kans op het ontwikkelen postherpetische neuralgie verminderen. De Mayo Clinic meldt dat injecties met corticosteroïden ook kan worden gebruikt voor het beheer postherpetische neuralgie.

Antidepressiva en Anti-epileptica

Volgens Stankus, tricyclische antidepressiva en sommige anticonvulsiva zijn ook bruikbaar bij de behandeling van postherpetische neuralgie. Tricyclische antidepressiva worden gegeven aan patiënten in een lage dosis die is toegenomen in de tijd; Deze geneesmiddelen werken door blokkering van de heropname van serotonine en noradrenaline, volgens Stankus. Stankus meldt ook dat een aantal anti-epileptica kan het nodig zijn om te worden geprobeerd om een ​​die effectief is voor een individuele patiënt te vinden.

TENS en andere behandelingen

De Mayo Clinic meldt het gebruik van transcutane elektrische zenuwstimulatie of TENS, evenals het ruggenmerg en perifere zenuwstimulatie. In TENS worden elektroden op het getroffen lichaamsdeel geplaatst voor pijnbestrijding, terwijl in ruggenmerg en perifere zenuwstimulatie, die worden geïmplanteerd en kan naar behoefte worden gebruikt voor pijnverlichting.