Herceptin en Gemzar als een eerste lijn van de behandeling voor kanker gemetastaseerde borstkanker

Trastuzumab (Herceptin merknaam) en gemcitabine (Gemzar merknaam) beide antikankergeneesmiddelen soms gebruikt voor de behandeling van borstkanker. Trastuzumab is echter alleen effectief tegen bepaalde soorten kanker, terwijl gemcitabine ruimere toepassingen. Verschillende recente studies hebben een combinatie van trastuzumab en gemcitabine, onder vele andere mogelijke combinaties onderzocht als een mogelijke aanpak voor de bestrijding van metastatische borstkanker.

Cancer gemetastaseerde borstkanker

Uitgezaaide kanker zijn tumoren die zich vanuit de oorsprong naar andere organen binnendringen. Zodra een uitzaaiingen, wordt het veel moeilijker om succesvol te behandelen; derhalve is er veel belangstelling van artsen bij het zoeken naar effectieve behandeling voor patiënten met metastatische borstkanker.

Trastuzumab (Herceptin)

Trastuzumab is een monoklonaal antilichaam - een antilichaam klonen met behulp van een immuuncel die bindt aan een bepaald molecuul of doel. doelstelling Trastuzumab is een eiwit genaamd humane epidermale groeifactor receptor 2, of HER-2. Sommigen, hoewel niet alle, borstkanker overexpressie van het HER-2-receptor, wat betekent dat ze te veel van te maken. Aangezien HER-2 betrokken is bij routes die leiden cellen te verdelen en te groeien, een overmaat HER-2 receptoren in kankercellen kan ze nog sneller groeien. Door binding aan het HER-2 receptoren, trastuzumab mogelijk vertraagt ​​of stopt de groei van de kankercellen helpen de ziekte onder controle. Kankercellen kunnen echter soms resistent.

Gemcitabine (Gemzar)

Gemcitabine is een chemisch gewijzigde vorm van een van de bouwstenen die cellen gebruiken om DNA te synthetiseren. Wanneer cellen nemen in een groeiende DNA-streng is de streng beëindigd, stoppen van DNA-replicatie en mogelijk waardoor de cel zelfvernietiging, een proces dat apoptose. Omdat kankercellen zich snel delen, ze zijn vooral gevoelig voor drugs zoals gemcitabine dat delende cellen te richten.

Gemcitabine en Trastuzumab

Aangezien het richt het HER-2 receptor, trastuzumab is alleen een optie tegen bepaalde kankers. Zoals opgemerkt in een evaluatie in 2006 in "The Oncoloog," doe maar liefst 30 procent van metastatische borstkanker inderdaad HER-2 overexpressie. Voor die dat wel doen, trastuzumab in combinatie met andere drugs is nu een standaard eerste lijn therapie. Onderzoekers hebben geprobeerd verschillende combinaties, hetzij als "first-line" behandelingen of als "salvage therapieën" gebruikt nadat andere benaderingen hebben gefaald; een dergelijke combinatie gemcitabine en trastuzumab. Een 2009 studie gepubliceerd in "Clinical Kanker" geconcludeerd dat gemcitabine / trastuzumab, maar effectieve, bleken minder effectief dan trastuzumab in combinatie met vinorelbine of de taxanen paclitaxel en docetaxel, waarin andere geneesmiddelen vaak gebruikt voor de behandeling van borstkanker is. Een andere studie, gepubliceerd in 2008 in "Kanker Chemotherapie Pharmacology," geëvalueerd gemcitabine / trastuzumab als een "salvage therapie" en vond het "veilige en potentieel effectief is." Een 2006 papier in "De Oncoloog" noemt twee andere studies met gemcitabine / trastuzumab als tweede lijn therapie; in een studie deze combinatie behandeling resulteerde in een respons van 36 procent, in de andere proef een respons van 38 procent.

Is Gemcitabine / Trastuzumab een levensvatbare Eerste-Line Therapy?

Verschillende studies hebben aangetoond dat gemcitabine / trastuzumab effectief kan zijn als een eerste-lijn of tweede lijn therapie voor uitgezaaide borstkanker overexpressie van HER-2. Het is nog niet duidelijk, maar hoe gemcitabine / trastuzumab zich verhoudt tot andere combinatie chemotherapie. Aanvullend onderzoek zal dit hopelijk verduidelijken en andere resterende vragen over gemcitabine / trastuzumab.