Herbal Testosteron Supplementen & amp; Kanker

Testosteron is een van de verschillende geslachtshormonen dat de menselijke vruchtbaarheid te controleren. Het wordt in kleine hoeveelheden bij vrouwen en mannen in grotere hoeveelheden. Testosteron reguleert de activiteit van een aantal weefsels, waaronder huid en haarzakjes, prostaat en testes bij mannen en eierstokken bij vrouwen. Het nemen van kruiden testosteron supplementen - supplementen die ingrediënten die de effecten van testosteron na te bootsen bevatten - kan meerdere effecten op de gezondheid te hebben en invloed kunnen zijn op het risico op sommige vormen van kanker.

Testosteron en prostaatkanker

Het nemen van supplementen die na te bootsen de effecten van testosteron kan schadelijk zijn bij mannen die lijden aan prostaatkanker te bewijzen. De prostaat reageert op het niveau van testosteron in bloed van een mens en veel gevallen van prostaatkanker ook reageren op circulerende testosteron. De aanwezigheid van testosteron kan bevorderen prostaatkanker celproliferatie, bijdragen aan tumorgroei. Als gevolg daarvan kan kruiden testosteron supplementen het risico op ontwikkelen prostaatkanker verhogen of verergeren van een bestaand geval van prostaatkanker.

Testosteron en borstkanker

Testosteron kan ook een effect hebben op de groei van borstkanker, zodat het nemen van kruiden testosteron supplementen invloed kunnen zijn op het risico op borstkanker. Een studie gepubliceerd in "Hormoon Molecular Biology and Clinical Investigation" in 2010 geeft aan dat testosteron kan beschermen tegen de ontwikkeling van borstkanker en voorkomen de verspreiding van borstkankercellen. Echter, de studie onderzoek gedaan naar de effecten van natuurlijke menselijke hormonen op borstkanker, en kruiden testosteron supplementen zou hetzelfde effect hebben.

Aromataseremmer Content

Kruiden testosteron supplementen bevatten vaak een aantal chemicaliën, naast de verbindingen die de functie van testosteron nabootsen. Sommige van deze supplementen bevatten aromataseremmers, volgens de Harvard Medical School. Deze chemicaliën blokkeren de productie van oestrogeen, oestrogeen voorkomen communiceren met de weefsels. Aromatase remmers belangrijk blijken bij de behandeling van bepaalde kankers, zoals borst- en eierstokkanker. Hoewel kruiden testosteron aromataseremmers die kankergroei kunnen vertragen bevatten, de supplementen niet bewezen effect of veilig voor de behandeling van borst- en eierstokkanker.

overwegingen

Je mag nooit kruiden testosteron supplementen behalve onder toezicht van een arts, en je moet niet vertrouwen op deze supplementen om uw risico op borst- of eierstokkanker verminderen. Het nemen van kruiden testosteron kan leiden tot onnatuurlijk hoge niveaus van testosteron in het systeem, waardoor er een hormonale onbalans. Bij vrouwen kan overtollige testosteron een waaier van bijwerkingen, zoals acne en overtollige haargroei veroorzaken. Als je nemen kruiden testosteron supplementen, waarschuw dan uw arts onmiddellijk als u een bijwerking optreedt.