Herbal Plaqueverwijdering

De vorming van tandplak kan leiden tot ziekte, zoals gingivitis, bloeden tandvlees en peritontitis, dat uw tandheelkundige gezondheid in gevaar kan brengen en, uiteindelijk, uw algehele gezondheid. Hoewel regelmatig poetsen van de tanden, flossen en spoelen hulp het verwijderen van tandplak, soms is dat niet genoeg. Regelmatige controles met uw tandarts kan volledig plaque te verwijderen. Ook zijn er enkele kruiden die aanzienlijk tandplaque kan verminderen tussen de bezoeken aan de tandarts.

Zwarte thee

Hoewel er veel is over de voordelen van groene thee in het voorkomen van tandproblemen en het verminderen van plaque is geschreven, is er weinig geschreven over de voordelen van zwarte thee. Volgens Dr. Christina Wu van de Universiteit van Illinois College of Dentistry, zwarte thee is populairder dan groene thee en is goed voor 80 procent van de thee verbruikt in de westerse landen. In een recente studie, Dr. Wu en haar collega's ontdekt dat bepaalde elementen in zwarte thee zijn zeer gunstig bij het voorkomen en elimineren van bacteriën die tandplak; in het bijzonder zwarte thee kan invloed glucosyltranferase, een bacterieel enzym dat suiker, een bondgenoot van plaque verandert, in de lijm-achtige stof die voldoet aan de tanden. Zwarte thee drukt ook de mogelijkheid van bacteriën bij elkaar blijven met andere bacteriën aanzienlijk verminderen van de hoeveelheid tandplaque. In een studie, Dr. Wu had een aantal deelnemers spoelen gedurende 30 seconden, vijf keer om de drie minuten. Zij ontdekten dat de tandplaque opgehouden groeien, samen met het zuur produceert. Een eerdere Zweeds onderzoek dat aantoonde spoelen met zwarte thee vermindert de tandheelkundige plaques, ondersteunt deze bevindingen.

Zoethout en andere kruiden

De volgende keer dat je thee te drinken, probeer zoetstoffen met zoethout in plaats van suiker, dat is een magneet voor tandbederf. U moet een extract van de zoethoutwortel gebruiken in plaats van de commerciële snoep. Drop is weten om antibacteriële eigenschappen en is gebruikt in de Chinese geneeskunde jaren. Volgens een recente reageerbuisstudie uitgevoerd aan de University of California, Los Angeles, zijn er twee stoffen in drop dat de bacteriën Streptococcus mutans ontmoedigen, gewoonlijk in holten en een belangrijke bijdrage aan tandbederf. Hoewel er meer studies nodig zijn, volgens Quig-Yi Liu, Ph. D, een chemicus die de studie aan de UCLA School of Medicine uitgevoerd, en Wenyuan Shi, een microbioloog aan de UCLA School of Dentisry, geeft dit aan dat potentieel, drop zou kunnen zijn een kruid gebruikt in tandpasta en mondwater in de toekomst.

Bloodroot is een ander kruid dat helpt bij het bestrijden van tandplak met de chemische sanguinarine, volgens herbs2000.com. Sanguinarine voorkomt tandplak door het voorkomen plaque plakken aan de tanden en vermindert de hoeveelheid plaque betreft dat op de tanden. Bovendien bloodroot bestrijdt gingivitis of gomziekte, die kan worden veroorzaakt door tandbederf. Bloodroot is een kruid gebruikt in tandpasta en mondwater.

Andere kruiden die het uiterlijk van plaque te voorkomen en een aanzienlijke vermindering van de vorming van tandplak zijn mirre, met antiseptische kwaliteiten en wild begamont, die een krachtige antiseptische stof genaamd thymol bevat.