Herbal eetlustopwekkende

Herbal eetlustopwekkende


Een verlies van eetlust kunnen worden veroorzaakt door medische therapieën, smaak-, een gevoel van volheid en spijsverteringsongemakken zoals misselijkheid en constipatie, volgens Indiana University. De voorwaarde is voor bij degeneratieve ziekten zoals kanker. Verlies van eetlust beïnvloedt ook de ouderen en kunnen worden veroorzaakt door ziekte, depressie en tandpijn, volgens Oklahoma State University. Verlies van eetlust is een ernstig gezondheidsprobleem en kan worden geprofiteerd door kruiden eetlustopwekkende. Raadpleeg uw arts voordat u deze kruiden.

Paardebloem

De bladeren van een paardenbloem planten fungeren als een eetlustopwekker, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Paardebloem verlicht darmklachten zoals constipatie en een gevoel van volheid dat de eetlust te verminderen. Paardenbloem kan ook helpen bij het herstel van de goede werking van de galblaas en de lever, verdere spijsvertering. Paardebloem kan erg handig zijn, omdat het een bron van vitaminen en mineralen die kunnen ontbreken bij mensen met een verlies van eetlust. Paardebloembladeren kan worden gebruikt als thee drie keer per dag of die in een 500 mg gestandaardiseerd extract.

Duivels klauw

Devil's claw is gebruikt in Zuid-Afrika en Madagascar voor meerdere millennia. Het fungeert niet alleen als eetlustopwekker, maar ook vermindert ontsteking en pijn. Onbehandeld of onhandelbare pijn kan bijdragen tot verlies van eetlust, volgens Indiana University. Net als paardebloem, duivelsklauw helpt ook om de spijsvertering te verbeteren en kan worden opgevat als een tonic. Duivelsklauw wordt genomen in capsule, tablet of thee vorm. Volwassen doses uit maximaal 250 mg driemaal daags.

gezegende distel

Gezegende distel is een eetluststimulator en de spijsvertering tonic. De voordelen van dit kruid worden verkregen wanneer het als drank, algemeen gebrouwen als thee wordt gemaakt en driemaal daags. Hoewel meer onderzoek nodig is op dit kruid, kan gezegende distel ook helpen bij de behandeling van kanker en inflammatoire problemen. Dit kruid wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of borstvoeding en mag niet worden gebruikt door mensen met zweren of voorwaarden in verband met hoge maagzuur, volgens de National Institutes of Health.

ginseng

Ginseng is van oudsher gebruikt als een eetluststimulator. Het nemen van injecties van ginseng tijdens chemotherapie kan helpen patiënten in gewicht. Naast de eetlust stimulerende effecten, de National Institutes of Health meldt dat er goede wetenschappelijke aanwijzingen zijn de voordelen van ginseng in versterking immuunsysteem. Tot 200 mg ginseng kunnen worden genomen in capsulevorm 1-2 keer per dag. Ginseng wordt vaak genomen voor drie weken, gevolgd door een of twee weken vakantie voor hervatting van de dosering.

Kurkuma

Hoewel er meer onderzoek nodig is kurkuma gebruikt om eetlust, volgens de National Institutes of Health. Traditioneel wordt het gebruikt om zowel acute als chronische spijsverteringsproblemen behandelen. Volwassen doses van 450 mg kan dagelijks worden genomen. Voorzichtigheid is geboden met dit kruid als hoge doses genomen op lange termijn kan maag irritatie veroorzaken. Daarnaast kan kurkuma bloedstolling te verminderen en moet onder begeleiding van een arts worden gebruikt voor patiënten met bloedsuiker ziekten.