Hepatitis B en C veroorzaakt door bacteriën of een virus?

Hepatitis B en C veroorzaakt door bacteriën of een virus?


Hepatitis is een leverziekte die wordt geleverd in drie typen: hepatitis A of HAV, hepatitis B of HBV en hepatitis C of HCV. De "V" in alle drie staat voor "virus". HBV en HCV beide samengetrokken door de overdracht van bloed van een geïnfecteerd individu een niet-geïnfecteerde personen, maar de symptomen en ernst verschillen.

Bacteriën vs. Virussen

In tegenstelling tot de bacteriën, virussen hoeft niet reageren op antibiotica. Als het lichaam het virus niet kan vechten op zijn eigen met behulp van vloeistoffen, rust, en herstellende voedsel, chemotherapie, bijvoorbeeld Interferon en Ribovirin in het geval van hepatitis C, kan worden aangegeven.

HAV en HBV

Hepatitis A en B verschillen van hepatitis C omdat ze meestal kortdurende ziekten die het lichaam kan overwinnen. Hepatitis A wordt overgebracht door besmet voedsel of water tijdens het hepatitis B-virus door de overdracht van bloed en lichaamsvloeistoffen wordt overgebracht.

HCV

Hepatitis C is ook overgebracht door bloed-bloed contact, maar in tegenstelling tot Hepatitis B geeft meestal geen symptomen en kunnen niet opdagen pas vele jaren later. Onbehandelde Hepatitis C leidt vaak tot levercirrose en leverkanker, vooral in combinatie met alcohol of drugsmisbruik.

Blood Contact

Zowel hepatitis B en hepatitis C kan worden gecontracteerd door het delen van bloed met een besmet persoon door middel van naald-sharing, prikaccidenten (vooral voor medisch personeel), of op plaatsen waar het bloed niet goed is afgeschermd, door bloedtransfusies. HBV en HCV kan zowel moeder worden overgedragen foetus, hoewel het veel minder waarschijnlijk met hepatitis C.

seksueel contact

Hepatitis B kan worden gecontracteerd door middel van geslachtsgemeenschap met een besmet persoon, net als hepatitis C, maar het is veel minder vaak een oorzaak van HCV.

vaccins

U kunt vaccinaties voor zowel Hepatitis A en B te krijgen, maar er is geen vaccinatie tegen Hepatitis C op dit moment.