Heparine Patiënteninformatie

Heparine Patiënteninformatie


Heparine is een geneesmiddel gebruikt om bloedstolsels in de longen of benen behandeld en bloedstolsels na een operatie, bij het verzamelen van bloedmonsters voorkomen tijdens dialyse of wanneer iemand bedlegerig langere tijd. Het een antistollingsmiddel, een bloedverdunner, dat werkt door een stof (anti-stolling eiwit) die van nature in het lichaam, waardoor de vrije stroming van bloed.

Levering

Heparine wordt toegediend door injectie of pil. Een zorgverlener zal de injectie onderhuids, wat betekent dat het is net onder de huid in plaats van in een spier geïnjecteerd geven. De locatie van de injectie moet na elke gegeven irritatie voorkomen worden veranderd. Iemand kan nemen in een pilvorm, zoals warfarine. Volg nauwgezet de instructies van de arts met betrekking tot deze medicatie.

Bijwerkingen

Milde irritatie, pijn of warmte op de plaats van injectie is vaak, maar veranderen telkens wanneer zou dit probleem te verlichten. U dient uw arts onmiddellijk als u pijn, zwelling, blauw getinte huid, mild jeukende voeten, langdurig bloeden uit een snee of van uw tandvlees, langdurige of zware menstruatie, bloedneuzen, gemakkelijk blauwe plekken, zwarte ontlasting, donkere urine, ongewone duizeligheid of ernstige hoofdpijn.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen kunnen optreden, met inbegrip van plotselinge hoofdpijn, pijn of zwelling op de één of beide benen, koorts, koude rillingen, loopneus, huiduitslag, netelroos, plotselinge zwakte of gevoelloosheid (in het bijzonder aan één kant van het lichaam), ongewone blauwe plekken of bloeden, bloed in uw urine of ontlasting, misselijkheid, braken, dat is bloederige of lijkt op koffiedik, pijn op de borst, overmatige transpiratie, verlies van evenwicht, flauwvallen, verwarring of het spreken moeilijkheden, problemen met het gezichtsvermogen of moeite met ademhalen. Als u een van deze symptomen ervaart, moet je stoppen met het gebruik van heparine en neem contact op met uw arts.

geneesmiddelinteracties

Er kunnen interacties zijn bij het nemen van heparine met andere medicijnen. Informeer uw arts als u een andere bloedverdunner, Persantine, nicotine (zuigtabletten, kauwgom of patches), antihistaminica (Benadryl of Dimetapp), niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (aspirine of ibuprofen), hydroxychloroquine (Plaquenil of Quineprox), demeclocycline (Declomycin), minocycline (Minocin, Solodyn) of andere geneesmiddelen tetracycline.

Andere condities

Als u bepaalde andere voorwaarden, moet u uw arts op de hoogte voorafgaand aan het nemen heparine. Deze voorwaarden zijn onder andere ongecontroleerde hoge bloeddruk, leverziekte, nierziekte, hartaandoeningen, een darmaandoening, een bloeden stoornis (zoals hemofilie), een recente operatie, laag aantal bloedplaatjes, antitrombine III-deficiëntie of als je met een menstruatie.

waarschuwingen

Do heparine niet als u allergisch bent voor deze of als u allergisch bent voor rundvlees of varkensvlees producten. Informeer uw tandarts dat u rekening heparine voorafgaand aan het hebben van een tandheelkundige ingreep. Als u ouder bent dan de leeftijd van 60, kunt u een hoger risico op bloedingen problemen tijdens het gebruik van heparine, vooral als je een vrouw. Langdurig gebruik van heparine kan leiden tot osteoporose. Als u tekenen van een allergische reactie, zoals jeuk of zwelling van uw gezicht, keel of tong, moeite met ademhalen, ernstige duizeligheid of uitslag ervaren, onmiddellijk medische zorg.