Helende eigenschappen van wierook

Helende eigenschappen van wierook


Er is een reden waarom de Wijzen brachten wierook naar het kindje Jezus. Inheems in het Arabische schiereiland en delen van Oost-Afrika, werd wierook gewaardeerd voor eeuwen voor zijn exotische geur en geneeskrachtige eigenschappen. Klinische studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om de toegeschreven bevoegdheden van de plant genezing te onderzoeken. Verschillende van deze onderzoeken hebben aangetoond dat wierook in feite helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen.

Emotionele stress

De rustgevende, maar kruidige geur van wierook zou de reden is van oudsher, als paradoxaal genoeg, gebruikt om zowel de geest te kalmeren en het stimuleren van het. Echter pas recentere tijden dat de voordelen van de menselijke psyche bewezen. In 2008 werd een studie gepubliceerd in een internationaal team van onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit, Ariel University Center van Samaria, Tel-Aviv University en Herzog Memorial Hospital in Israël, de Johns Hopkins University, Elli Lilly, en de Universiteit van Indiana in Bloomington in de Verenigde Staten. Zij concludeerden dat het inademen van de geur van wierook gevoelens van angst en depressie kon kalmeren. Het suggereert ook dat de reden wierook rook wordt gebruikt bij religieuze ceremonies is om toe te voegen aan het gevoel van geestelijke euforie.

Gewrichtspijn en Artritis

In de oudheid waren pijnlijke gewrichten uitgesteld wierook rook pijnlijke ontsteking te verminderen. Eeuwen later, de onderzoekers van de Universiteit van Tübingen in Duitsland bleek dat de folk remedie kan geworteld zijn in feite, zoals gepubliceerd in Phytomedicine in september 2010. De boswellic zuren gevonden in wierook kan pijn in de gewrichten en artritis symptomen te verminderen, hoewel het gemakkelijker kan zijn (en veiliger) om de rook te slaan en toe te passen op de gewrichten in de olie-vorm.

huidaandoeningen

De anti-inflammatoire eigenschappen kunnen niet alleen uw lichaam jonger te voelen, maar het kan ook helpen uw gezicht er jonger. Een studie gepubliceerd in 2010 aan de Universiteit van Brescia in Italië, tot de conclusie dat een basis crème met boswellic uittreksel meer merkbaar behandeling bij patiënten met een slechte elasticiteit van de huid en fijne rimpels dan die van de basis crème zelf. Deze bevindingen hebben ook een historische oorsprong: De oude Romeinen toegepast een combinatie van wierook hars en was onder hun ogen voor de behandeling van na-effecten van met name wilde feesten.

Kanker

Wierook hars bevat verschillende anti-oxidant zuren. Deze zijn in verschillende studies mogelijk antikankermiddelen onderzocht. De universiteit van Oklahoma een studie gepubliceerd in 2009, hetzelfde jaar dat suggereerde dat boswellic zuren menselijke blaaskanker cellen zou kunnen vernietigen. De Shenyang Pharmaceutical University in China publiceerde haar eigen verslag in oktober van datzelfde jaar toonde vergelijkbare resultaten wanneer cellen uit een combinatie van chloroform en wierook werden geïsoleerd met leukemiecellen. In een studie gepubliceerd in maart 2010 heeft de onderzoekers van de universiteit van Ulm in Duitsland ontdekten dat tirucallic zuren wierook's remde de groei van prostaatkanker bij muizen.

Astma

Wierook speelt een rol in verschillende mensen behandelingen voor astma en andere respiratoire aandoeningen. Sommigen noemen voor het inademen van de rook, terwijl anderen te betrekken eten of kauwen van de hars.

Dezelfde studie van de Universiteit van Tübingen in Duitsland dat de positieve effecten van wierook artritis aangetoond is ook gebleken dat 70 procent van hun patiënten vertoonden verbetering in hun astma symptomen, terwijl 20 procent zag de resultaten met een suiker pil.

Geheugenverlies

Wierook hars is een traditionele Arabische remedie tegen geheugenverlies. Het is typisch gekauwd of toegevoegd aan koffie. Er is enige wetenschappelijke waarde aan dit ook. De Mashhad Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran ontdekt dat wanneer ratten met hypothyroid aandoening water doorspekt met methimazool en wierook werden gegeven, hun snelheid bij het invullen van een onderwater doolhof sterk toegenomen in de tijd, in vergelijking met degenen die ofwel werden gegeven leidingwater of water doorspekt met methimazool alleen al op basis van hun rapport gepubliceerd in 2010.