Heeft Vitamine B-1 Reverse Kidney Schade?

Heeft Vitamine B-1 Reverse Kidney Schade?

Nierpatiënten worden vaak geconfronteerd met vrienden en familie die hen lagen met allerlei goedbedoelde, maar slecht geïnformeerd, voedingsadvies gericht op het omkeren van hun nierziekte. In plaats van onrealistische doelen, zoals het omkeren van de ziekte, nefrologen en renale diëtisten raden diëten die te compenseren voor activiteiten die de gebruikte nieren om te kunnen presteren. Dergelijke diëten zijn gebaseerd op individuele laboratoriumresultaten van de patiënt en andere statistieken zoals bloeddruk.

nier Schade

Nierschade kan worden veroorzaakt door hoge bloeddruk, diabetes, erfelijke aandoeningen of immunologisch gemedieerde ziekten van de glomeruli of nier filters, zoals IgA nefropathie. Terwijl leverweefsel regenereert wanneer de structuren van de nier zijn getekend, de schade permanent. Geen enkele hoeveelheid van een geneesmiddel of nutriënt zal de schade ongedaan te maken.

Vitamine B-1

Vitamine B-1, ook bekend als thiamine, was een van de eerste vitaminen te ontdekken. Deze vitamine is een essentiële cofactor in vele enzymatische reacties die bij de afbraak van pyruvaat en diverse eiwitten die betrokken zijn bij het proces om energie uit voedsel. Een cofactor is een verbinding die helpt een enzym efficiënt katalysator.

Nutritional Conflict

Patiënten met gevorderde nierziekte krijgen zelden genoeg thiamine, omdat de meeste voedingsmiddelen rijk aan thiamine zijn te hoog in kalium en fosfor voor veel patiënten om te consumeren. Bijvoorbeeld 1/2 kopje gekookte linzen heeft 0,17 mg thiamine. Een ounce van pecannoten heeft 0,19 mg. Deze voedingsmiddelen zijn off-limits voor nierpatiënten die niet kunnen regelen kalium en fosfor niveaus. Andere high-thiamine voedingsmiddelen die patiënten met gevorderde ziekte kan hebben om te voorkomen dat onder meer sinaasappelsap, meloen, melk en tarwekiemen.

vitamine supplementen

Hoewel thiamine niet nierschade te keren, patiënten moeten nog steeds de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,2 mg voor volwassen mannen en 1,1 mg voor volwassen vrouwtjes krijgen. Veel nefrologen voorschrijven speciaal geformuleerd nier vitaminen, zodat patiënten niet ondervoed te worden. Deze vitamines verschillen van reguliere vitaminen doordat ze geen vitamine A of vormen van vitamine D die de patiënt niet kan metaboliseren. Nierpatiënten hebben meestal een zeer hoge niveaus van vitamine A, zodat het nemen van gewone vitaminen kan gevaarlijk zijn.