Heeft Tomaten Raise Blood Sugar?

Heeft Tomaten Raise Blood Sugar?

Tomaten voeg een splash van kleur, licht smaak en sappige textuur aan sandwiches en salades, maar ze zullen niet leiden tot de ongezonde bijwerkingen je vaak ervaren na het eten van voedsel dat hoog op de glycemische index rangschikken. Hoewel het eten van tomaten veroorzaakt een verhoging van uw bloedsuikerspiegel, het resultaat is slechts minimaal.

Laag op de glycemische index

De glycemische index kent een nummer aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten. Dit aantal bepaalt hoe snel het eten van een verandering in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Tomaten hebben een glycemische index van 30, waardoor ze een lage glycemische index geeft. Voedingsmiddelen met een glycemische index van 55 of lager worden beschouwd als laag, wat betekent dat, terwijl ze uw bloedsuikerspiegel zal verhogen, de toename van je ervaring zal langzaam en gestaag zijn. High-glycemische voedingsmiddelen hebben een index van ten minste 70 en veroorzaken uw bloedsuikerspiegel snel spike.

Andere Tomato-Based Products

Andere basis van tomaten producten leiden tot een enigszins snellere verhoging van uw bloedsuikerspiegel dan gewone tomaten. Tomatensap, bijvoorbeeld, heeft een glycemische index van 35, net als tomatensaus zonder toegevoegde suikers. Tomatensaus met toegevoegde suiker heeft een glycemische index van 45. Hoewel deze cijfers zijn hoger dan gewone tomaten, ze nog steeds in de lage glycemische range vallen, waardoor ze veilig om te eten zonder dat een belangrijke verandering in uw bloedsuikerspiegel.

Focus op lage glycemische Foods

Bij de ontwikkeling van uw dieet, kiezen voor tomaten en andere lage glycemische voedingsmiddelen, zoals zoete aardappelen, peulvruchten, appels en ongezoete yoghurt. Blijf uit de buurt van hoge glycemische voedingsmiddelen, zoals wit brood, crackers en de bronnen van geraffineerde suiker. Herhaaldelijk het eten van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel om op korte termijn te vallen na de spikes. Als het valt, zul je vaak hunkeren naar extra voedsel en kan veel eten. Deze cyclus kan uiteindelijk leiden tot zwaarlijvigheid en gewicht gerelateerde medische problemen zoals diabetes.

Bron van voedingsstoffen

Naast hun lage glycemische eigenschappen, tomaten zijn ook een waardevolle bron van nutriënten. Een kopje van rauwe, gehakte tomaten geeft 64 procent van de dagelijkse aanbeveling van vitamine A voor vrouwen en 50 procent voor mannen. Vitamine A draagt ​​bij aan een aantal belangrijke functies in je lichaam, met inbegrip van een gezonde huid, botten en tanden. De vitamine bevordert ook een goede visie. Een kopje tomaten levert ongeveer 33 procent van de dagelijkse aanbeveling van vitamine C voor vrouwen en ongeveer 27 procent voor mannen. Deze vitamine versterkt je immuunsysteem, ook.