Heeft sla eten trage spijsvertering?

Heeft sla eten trage spijsvertering?

Vezel kan helpen langzame vertering, met name de snelheid van vertering van koolhydraten volgens de University of Massachusetts Medical School. Hoewel sla heeft een reputatie als een vezelrijk voedsel, de werkelijke vezels per portie is laag, tenzij je een hele krop sla te eten. Dat betekent niet dat het geen voeding en spijsvertering waarde, vooral als u kiest voor de donkergroene variëteiten.

Soorten Fiber

Vezel is het deel van een plant die door het darmkanaal passeert onverteerd. Hoewel het levert geen voedingswaarde, heeft vezels nog andere voordelen. Oplosbare vezels vormt een gel dat voedsel beweging vertraagt ​​door de darmen. Onoplosbare vezels, anderzijds, absorbeert water, waarbij de ontlasting verzacht en verhoogt de bulk. Onoplosbare vezels snelheden eigenlijk de passage van ontlasting door de darmen. Sla bevat oplosbare en onoplosbare vezels.

bedragen

Hoewel sla bevat oplosbare en onoplosbare vezels, het totale aantal vezels in sla is laag. Een kopje sla bevat ongeveer 1,3 g van de totale vezel. De gemiddelde Amerikaan consumeert 14 gram vezels dag en waarschijnlijk moet ongeveer 35 g, de Colorado University Extension verslagen.

voordelen

Sla heeft weinig voeding omdat het weinig calorieën, hoewel het essentiële vitaminen en mineralen. Donkergroen sla hebben meer voedingswaarde dan ijsbergsla, de meest geconsumeerde sla in de Verenigde Staten, volgens de Universiteit van Illinois Extension. Omdat sla bevat wel vezels in kleine hoeveelheden, het toevoegen van sla om uw maaltijd kan helpen langzame vertering van de hele maaltijd, Stanford University professor Clyde Wilson vertelt op zijn website. Fiber helpt je ook voller gevoel langer, die u kan helpen minder te eten als je probeert om gewicht te verliezen.

overwegingen

Een vezelrijke voeding bevat 5 g vezels per portie of meer, afhankelijk van de Colorado State University Extension. Door die norm, doet sla niet passen in de categorie van een vezelrijk voedsel. Goede bronnen van vezels bevatten tussen 2,5 en 4,9 g per portie. Hoewel sla niet meten als een vezelrijk voedsel, het doet voeg wat vezel; in het Amerikaanse dieet, elke gram toegevoegd vezel voordeel.