Heeft Groenten verliezen hun Voedingsstoffen Wanneer Gekookte?

Heeft Groenten verliezen hun Voedingsstoffen Wanneer Gekookte?

Het krijgen van drie tot vijf porties fruit per dag wordt aanbevolen om gewicht te beheren, beschermen tegen hart-en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Tijdens het eten ingevroren en ingeblikte groenten kunnen helpen om de dagelijkse behoefte te voldoen, de beste keuze is vers zoveel mogelijk te eten. De manier waarop je kookt groenten is belangrijk omdat sommige methoden, zoals koken, de hoeveelheid nutriënten in het voedsel kan verminderen.

Oorzaken van verlies van voedingsstoffen

Groenten hebben hun hoogste voedingsstoffen juiste content na te zijn opgepakt. Als ze uit blik of bevroren direct na het plukken, wordt dan veel van hun voedingswaarde behouden. Blootstellen van fruit aan te veel warmte, licht of lucht kan beroven van hun voedingsstoffen. Bovendien moet je dan voorkomen dat koken van groenten of wachten tot lange om hen te dienen na het koken, adviseert het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Als u wilt uw groenten te koken, stomen hen is een goede keuze, want het leidt niet tot zo veel verlies van voedingsstoffen en gestoomde groenten hebben de neiging om meer vitamine C dan gekookte groenten te behouden.

Boiling en verlies van voedingsstoffen

Om u te helpen het behoud van de voedingsstoffen in groenten zorg ervoor om ze koken tot ze zacht zijn, maar nog steeds stevig, instrueert de universiteit van Kentucky. Echter, wanneer het kookpunt zijn er verschillende problemen. Inweken groenten kunnen beroven hun voedingsstoffen omdat veel van de mineralen en vitaminen in groenten wateroplosbaar. Bovendien kan het roeren veroorzaakt door het kokende water de groenten te breken en de voedingsstoffen verdampen veroorzaken. Als u het maken van een soep van de voedingsstoffen kan eindigen in de bouillon.

Tips voor het koken

Als u ervoor kiest om uw groenten te koken, stelt de American Dietetic Association behulp van net genoeg water om de pan van verzengende voorkomen. Simmer de groenten op de laagste stand van de warmte mogelijk te maken. Bij de voorbereiding van de groenten, snijd ze vlak voor het koken om te bezuinigen op blootstelling aan lucht of beter nog, kook ze geheel, dus er is minder oppervlak ruimte blootgesteld aan het water, licht en warmte. Laat het water aan de kook eerste en voeg dan de groenten om te bezuinigen op het weken tijd.

overwegingen

Het eten van groenten in hun natuurlijke ruwe staat voorziet het lichaam met de hoogste hoeveelheid vezels. Fiber helpt het lichaam om een ​​vol gevoel, waardoor overeten kan beteugelen, zodat het eten van rauwe groenten kan het beste als het gaat om gewicht te verliezen. Met betrekking tot voedingswaarde, koken groenten de juiste manier kunnen de mineralen, vitaminen en antioxidanten die ze bevatten meer verteerbaar. Licht koken van groenten kunt naar beneden de celwanden van de plant te breken, zodat ze makkelijker te verteren, aldus de Cleveland Clinic. Licht stomen groenten is de aanbevolen methode van het koken, maar voor de beste voedingswaarde gaan voor variatie. Eet wat rauwe en gekookte groenten per dag.