Heeft Eating Moong Dal Verminder Belly Fat?

Heeft Eating Moong Dal Verminder Belly Fat?

Moong dal, een stevig Indiase gerecht op basis van groene bonen, kan een voedzame deel van een gewichtsverlies dieet, als het bereid met gezonde ingrediënten. Groene bonen bieden vezels en eiwitten, twee satiating voedingsstoffen die controle honger kan helpen, zodat je je calorie-inname te verminderen om de totale lichaamsvet, waarvan sommige afkomstig zijn van uw buikstreek verliezen. Dal recepten ook bellen voor een schat aan kruiden die mogelijk kan hebben gewichtsverlies voordelen in combinatie met een verstandig dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

All About Moong Dal

Naast de groene bonen, kan Moong dal ook uien, knoflook, tomaten, voorraad en een groot aantal kruiden, zoals komijn, kurkuma, jalapenos, gember, kardemom, koriander en zwarte peper. Zodanig, Mung bonen zijn rijk aan vezels en eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen, waaronder kalium, ijzer, fosfor en B-vitaminen. Een half kopje gekookte groene bonen levert 106 calorieën. Dit bedrag zal niet veel worden verhoogd door de meeste bestanddelen in typische moong dal recepten, behalve ghee, een type geklaarde boter of olie. De helft theelepel olijfolie biedt 60 calorieën.

BuikVet Basics

Trimmen buikvet kan niet worden bereikt door het eten van een bepaald levensmiddel. De enige manier om buikvet te verliezen is om de totale lichaamsvet te verliezen door het creëren van een calorie tekort. In een calorie tekort, je lichaam verbrandt meer calorieën dan je eet op een dag. Zodra dit gebeurt, je lichaam begint om vet te gebruiken - waarvan sommige afkomstig uit je buik - voor energie. Waar je vet op te slaan en hoe snel je verliest uit bepaalde gebieden wordt mede bepaald door de genetica, maar uw dieet en andere levensstijl factoren spelen een grote rol.

Eiwitten en vezels

One-half kopje groene bonen biedt 7 gram eiwit en bijna 8 gram vezels. Als u ook andere groenten in uw recept, zoals uien en tomaten, dan heb je de vezel tellen verhogen. In een studie gepubliceerd in "Obesitas" in februari 2012, vonden de onderzoekers dat gedurende een periode van vijf jaar, de inname van oplosbare vezels, waarvan mung bonen zijn een rijke bron, was omgekeerd geassocieerd met abdominaal vet te krijgen. Een andere studie gepubliceerd in "Obesitas" in juli 2013 vond de Hetzelfde gold voor eiwit. Overgewicht mensen die meer proteïne aten verloor meer totale lichaamsvet en abdominaal vet dan degenen die minder eiwitten aten tijdens periodes van calorie tekort. Deze studie is ook gekeken maaltijd frequentie en concludeerde dat het eten van een hogere eiwit maaltijden, zoals moong dal, vaker kan helpen mensen verliezen meer abdominaal vet dan de traditionele drie-maaltijd per dag patronen.

Kruiden en Abdominale Fat Loss

Naast het toevoegen van een diepte van smaak aan uw moong dal schotel, kan de specerijen bevat gewichtsverlies bevorderen. Curcumine, de werkzame stof in kurkuma, onderdrukt de ontsteking die een rol speelt bij overgewicht, zegt een review gepubliceerd in de "Annual Review of Nutrition 'in augustus 2010. capsaïcine, het actieve bestanddeel in hete pepers, zoals chilipepers en jalapenos, kan helpen verliezen totale lichaamsvet, volgens een studie gepubliceerd in "PLoS One" in juli 2013. de onderzoekers concludeerden dat wanneer in een calorie tekort, 2,56 milligram capsaïcine bij elke maaltijd - het bedrag in 1 gram chili peper, dat is iets minder dan 1/2 theelepel - stimuleert de vetverbranding.