Heeft Drinken Melk Verhoog Oestrogeen Niveaus bij mannen?

Heeft Drinken Melk Verhoog Oestrogeen Niveaus bij mannen?

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert dat iedereen krijgt minstens drie porties zuivel per dag. Het drinken van melk is een gemakkelijke manier om uw consumptie van zuivelproducten te stimuleren, maar enig bewijs suggereert dat het kan invloed hebben op uw oestrogeenspiegel, zelfs als je een man bent. Bespreek uw melk en zuivel intake met uw arts om ervoor te zorgen dat voor u geschikt is.

De rol van Oestrogeen

Hoewel veel mensen denken van oestrogeen als een vrouwelijk hormoon, mannen produceren van nature een aantal oestrogeen. Oestrogenen zijn een klasse van hormonen die het voortplantingssysteem en andere fysiologische functies van mannen en vrouwen treffen. Met een lage oestrogeenspiegel invloed kunnen zijn op mannelijke foetale ontwikkeling, het metabolisme en het risico van chronische ziekten, en het hebben van een hoge blootstelling aan oestrogeen kan schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Koeienmelk

Melkkoeien produceren natuurlijke oestrogenen die worden overgebracht naar hun melk. Volgens Ganmaa Davaasambuu, een arts en wetenschapper aan de Harvard School of Public Health, zuivelproducten zijn goed voor 60 tot 80 procent van het oestrogeen verbruikt in de typische Amerikaanse dieet. Het drinken van grote hoeveelheden koemelk kan aanzienlijk verhogen van uw oestrogeenspiegel. Deze hormonen in melk potentieel risico op prostaatkanker verhogen en vruchtbaarheid te verminderen, volgens Davaasambuu.

Sojamelk

Zoals koemelk, sojamelk bevat enkele estrogenlike verbindingen. Deze fyto-oestrogenen, gevonden in verschillende soorten planten, verschillende effecten hebben dan natuurlijk geproduceerde menselijke oestrogenen. Fyto-oestrogenen kan zowel na te bootsen en het tegengaan van de gevolgen van de natuurlijke oestrogeen, het reguleren van de oestrogeen activiteit in uw lichaam. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan het eten van sojaproducten uw risico op prostaatkanker verminderen, hoewel het centrum merkt ook op dat de bevolking studies deze bevinding is gebaseerd op zijn "moeilijk te interpreteren" en anderszins niet definitief.

Een case studie gepubliceerd in het juli-augustus 2011 nummer van "Nutrition" suggereert dat sojamelk andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In de case study, een 19-jarige man ervaren verlies van libido en erectiele disfunctie na het eten van grote hoeveelheden sojaproducten.

overwegingen

Hoewel het drinken van melk je oestrogeenspiegel iets kunnen stijgen, de meeste gezonde mensen geen nadelige gevolgen ondervinden van de consumptie van matige hoeveelheden zuivelproducten. Melk is een goede bron van calcium, vitamine D en eiwitten. Sojamelk ook eiwit en vaak verrijkt met vitaminen en mineralen. Voordat aanzienlijk veranderen van uw consumptie van melk, overleg dan met uw arts om ervoor te zorgen dat het veilig is voor jou.