Heeft Cranberries vlekken op uw urine?

Heeft Cranberries vlekken op uw urine?

Urine kan verkleuren als gevolg van bepaalde voedingsmiddelen, kleurstoffen voor levensmiddelen en supplementen die u verbruikt. Bessen, met inbegrip van cranberry's, kunt u uw urine vlekken. Uw niveau van hydratatie en wat aten u de cranberries zal de kleur van je urine variëren. Wanneer cranberry's of andere voedingsmiddelen vlekken op uw urine, is het meestal slechts tijdelijk en is niets om ongerust over.

urine Kleur

De typische kleur van de urine is stro-geel. Bij bepaalde voedingsmiddelen zoals bessen, bieten en andere natuurlijke rode voedsel eten, kunnen vlekken ontstaan ​​urine een andere kleur. De kleur kan variëren, afhankelijk van uw dieet op die dag en hoeveel cranberries u geconsumeerd. De kleur van uw urine kan lichtroze verschijnen, vooral als je slechts een paar cranberries en waren zeer gehydrateerd of donker roze als je veel van cranberry's gegeten en waren niet erg gehydrateerd.

pigmentatie

De natuurlijke pigment in veenbessen, evenals andere bessen, wat vlekken urine een andere kleur. De American Dietetic Association legt uit dat de rode kleur van veenbessen wordt veroorzaakt door een flavonoïde die helpt uw ​​cholesterol verlagen en vermindert het risico van een beroerte en hart-en vaatziekten. Veenbessen, en het sap van veenbessen, kunnen uw vingers, handen en kleding krijgt als het sap doordringt de huid of de kleding materiaal voor langere tijd. Je tanden en mond kan zelfs worden tijdelijk gekleurd door het eten van cranberry's als de sappen vrij in je mond.

andere oorzaken

Uw urine kan roze of rood weergegeven als u hebt gegeten andere voedingsmiddelen, zoals rabarber, bramen of bieten. Bepaalde medicijnen zoals sommige laxeermiddelen, antipsychotica en andere medicijnen kunnen ertoe leiden dat uw urine te verschijnen rood of roze. Chronische loodvergiftiging en kwikvergiftiging kunnen giftige stoffen vrijkomen in de urine, die de natuurlijke kleur van je urine kan veranderen. Een andere mogelijkheid is bloed in de urine. Bloed kan aanwezig zijn in uw urine zijn als je een blaas of een infectie van de urinewegen, nierstenen, blaasstenen, een vergrote prostaat of kanker van de nieren of de blaas.

overwegingen

Aangezien verkleuring van urine is gewoonlijk tijdelijk, moet duren slechts een paar uur tot misschien een dag of zo. Als u verkleurd of gebeitst urine voor een langere tijd nadat je gestopt met het eten van cranberry's, overleg dan met uw arts. Zeg hem van eventuele supplementen die je hebt genomen en welke andere soorten voedingsmiddelen die je hebt gegeten. Bij het gebruik van het toilet, let op waarschuwingsborden, zoals pijn bij het plassen, buikkrampen, koorts, rillingen en lagere druk in uw buik. Dit zijn allemaal tekenen van een mogelijke infectie.