Heeft bloedsuikerspiegel stijgt of daalt tijdens het slapen?

Heeft bloedsuikerspiegel stijgt of daalt tijdens het slapen?

Insuline en glucagon zijn hormonen die helpen je lichaam te reguleren bloedsuikerspiegel. Het niveau neemt toe met de afscheiding van glucagon en neemt de afgifte van insuline, adviseert het "Journal of Clinical Investigation." De hoeveelheid slaap die je krijgt van invloed op uw lichaam vrijkomen van glucagon en insuline. Reguleren van uw slaappatroon helpt om uw bloedsuikerspiegel binnen de normale parameters tijdens je wakende uren.

Bloedsuikerspiegel

Uw bloedsuikerspiegel stijgen en dalen tijdens uw waken en slapen uur. Na ten minste acht uur niet eten, uw bloedsuikerspiegel is tussen de 70 tot 100 mg / dL, zegt MayoClinic.com. Het niveau verheft na het eten, maar daalt tot minder dan 180 mg / dL twee uur na het eten.

Sleep and Blood Sugar

Uw bloedsuikerspiegel begint te stijgen in de avond en pieken ongeveer drie tot vier uur nadat je in slaap valt, wijst op de "Journal of Clinical Investigation." Je lichaam releases glucagon terwijl u slaapt, waardoor uw bloedsuikerspiegel stijgen. Zoals het verheft, je lichaam releases insuline om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. De opkomst en ondergang van de bloedsuikerspiegel tijdens de slaap gebeurt, ongeacht of je slaapt tijdens de dag of 's nachts. Tijdens het slapen overdag veroorzaakt uw glucosespiegel tot ongeveer 30 minuten eerder pieken dan slapen 's nachts, het verschil niet significant. Over het algemeen, uw bloedsuikerspiegel lager na een acht uur durende slaapcyclus.

Sleep-ontbering en andere effecten op de bloedsuikerspiegel

Consequent slapen minder dan zes uur meer dan zes jaar verhoogt de kans op afbreuk uw nuchtere bloedsuikerwaarden met bijna 5 procent in vergelijking met mensen die slapen voor acht uur, volgens EurekAlert.org, een dienst van de Amerikaanse Vereniging voor de Bevordering van de Wetenschap. Een studie uitgevoerd tussen 1996 en 2003 vastgesteld dat korte slapers hebben een significant hoger risico op het ontwikkelen verminderde nuchtere bloedsuiker dan gewone slapers. Andere factoren, zoals leeftijd, geslacht en familiegeschiedenis van diabetes zijn belangrijke indicatoren die helpen bij het bepalen van uw niveau van het risico.

Sleep en Diabetische bloedsuikerspiegel

Diabetes schaadt het vermogen van je lichaam om uw glucosespiegel te reguleren. Het krijgen van voldoende uren slaap helpt ervoor te zorgen nuchtere bloedsuikerspiegel tussen de 80 tot 100 mg / dL, MayoClinic.com legt. Diabetici die lijden aan slapeloosheid hebben nuchtere bloedsuikerspiegel lezingen 23 procent hoger dan degenen die normaal slapen, Medline Plus, een dienst van de National Institutes of Health, notities. Hun insulineresistentie is waarschijnlijk 82 procent hoger, waardoor het moeilijker om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.