Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Overzicht

Handschrift is een complex proces dat meerdere systemen in het lichaam houdt te coördineren: visual-motor, fijne motorische behendigheid, kinesthetisch bewustzijn, schouder stabiliteit, posturale stabiliteit om op te zitten en de hand kracht. Voor kinderen die een slechte kant kracht, zou de hand oefeningen helpen. Het verbeteren van de hand sterkte kan helpen bij het verbeteren handschrift en andere fijne motoriek bij kinderen. Hand-spierversterkende oefeningen concentreren op de grijpkracht van een kind en knijp kracht voor functionele activiteiten.

Theraputty en Modeling Clay

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Knijpen, kneden en trekken theraputty of boetseerklei helpt versterken de handen van kinderen. Om het nog interessanter te maken, het verbergen van kralen of kleine munten in stopverf of klei geeft kinderen de kans om de hand en de vinger spieren te gebruiken om de verborgen voorwerpen te vinden en om ze terug te zetten. Gebruik meer resistieve stopverf als het kind handen te krijgen sterker.

Snijden en Hole-Punch Activiteiten

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Door het gebruik van verschillende gewichten van papier, zoals kranten, de bouw van papier, karton of zelfs karton, snijden en perforeren activiteiten kunnen bijdragen aan de versterking kids 'handen. Deze oefeningen kan zo simpel zijn als ponsengaten gedurende een stuk papier of het snijden van een rafelige rand op een stuk papier, te kopiëren en na meer gedetailleerde patronen met een schaar of een perforator zijn. Voor deze oefeningen, aan te moedigen gebruik met een hand van een schaar of de perforator om grip te maximaliseren in de dominante hand.

Wasknijpers, tang of pincet

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Wasknijpers, tang of pincet bieden gelegenheid voor de kinderen om de spieren te gebruiken voor pinch kracht in hun handen. Met wasknijpers, kunnen kinderen maken of kopiëren van ontwerpen door de overdracht van de pinnen op een rooster board. Door veranderende posities van het rooster board - op de vloer of aan de muur gehangen - polsspieren kan worden gebruikt in de oefeningen. Kinderen kunnen tang of pincet te halen voorwerpen en overbrengen naar een andere locatie te gebruiken; Zorg dat er een goede pols positie en pinch greep wordt gebruikt om pijn of letsel te voorkomen en om versterking van de hand en de vinger spieren te maximaliseren.

Paper Play

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Papier kan een goed hulpmiddel voor de versterking van de handen zijn. Met behulp van een plat of hellend oppervlak, kunnen kinderen hun handen palm-down op stukjes papier te plaatsen en vervolgens kneed het papier in ballen. Deze versterking activiteit kan worden beoordeeld door het gebruik van verschillende soorten papier - zijdepapier, gewoon papier of de bouw van papier - als het kind de hand sterker wordt.

Small Building Toys

Hand-spierversterkende oefeningen voor kinderen

Klein gebouw speelgoed, zoals pop kralen of Duplo blokken, dat de werking van elkaar te trekken en samen duwen stukken nodig, toe dat kinderen om te werken aan grijpkracht en pinch kracht. Een leuk spel kan zijn om een ​​timer in te stellen voor het kind om een ​​diagram zo snel eindigen zoals hij vervolgens kan proberen om zijn tijd te zijn tijdens de daaropvolgende studies.