Hand Flexibiliteit Oefeningen

Hand Flexibiliteit Oefeningen


flexibiliteit Hand oefeningen zijn nuttig voor veel mensen, vooral personen die lijden aan artritis, of proberen om een ​​blessure te overwinnen. Ze vormen een van de weinige soorten trainingen die je kunt doen thuis, in elke ruimte, op elk moment. U hoeft zelden speciale apparatuur voor hen, en je kunt de oefeningen uit te voeren in je badjas, op de bank, of zelfs in de badkamer.

Duim en wijsvinger Stretches

Duim en wijsvinger stukken maken een goede basis oefening, vooral vóór een oefening die u nodig heeft om een ​​stuk van de apparatuur te begrijpen, zoals een halter. Begin met het houden van uw rechterhand in het bijzijn van u, met uw vingers en duim gespreid, en je vingers wijzen naar het plafond. Zorg ervoor dat uw duim is volledig recht, buig het dan over je handpalm met uw linkerhand (je duim moet loodrecht op je vingers te zijn). Houdt uw duim tegen je handpalm gedurende vijf seconden, dan los. Maak nu een vuist en houd krap voor vijf seconden. Open je hand en strek je vingers helemaal uit. Spreid je vingers uit elkaar zo ver als je kunt, sluit ze samen. Herhaal dit proces 10 keer. Als u klaar bent, schakelt u de handen en het uitvoeren van de stukken aan uw linkerhand duim en vingers.

Finger Extension met overdruk

Vinger extensions met overdruk stijging van de flexibiliteit en bereik van de beweging in je handen. De oefening kan leiden tot een beetje meer vermoeidheid dan andere kant oefeningen, dus geef jezelf een paar minuten om uit te rusten alvorens tot extra oefeningen. Begin met het plaatsen van uw rechterhand plat op een tafel, met je handpalm naar beneden. Spreid je vingers en duim zo breed als je kunt zonder pijn. Met je linkerhand, pak je rechter wijsvinger en trek het omhoog van de tafel totdat je voelt een goede stretch. Niet over-strek je vingers. Laat de vinger terug naar de tafel, en herhaal het proces voor de 10 herhalingen. Verder strekken alle vingers op deze wijze alle voor 10 herhalingen. Als je naar je duim, niet trek het recht omhoog, maar in plaats daarvan trek hem naar achteren om een ​​goed stuk te krijgen. Doe 10 herhalingen op je duim, schakel dan de handen en herhaal de uitbreidingen op alle vingers en je andere duim.

vingerflexie

Vinger flexions zijn een ander deel van je hand flexibiliteit routine die u moet gebruiken alvorens tot oefeningen die je om alle apparatuur te houden of te grijpen (zoals dumbbells of touwen). Vinger flexions rek de spieren in je vingers en duimen, die uw hand soepeler zal maken en helpen je grijpen beweging. Begin met het houden van uw linkerhand in het bijzijn van je, vinger wijzen naar de hemel, en je duim tegenover je borst. Krul je wijsvinger zo ver mogelijk naar binnen, pak het dan met je rechterhand en breng de druk op de vingers strekken verder. Druk alleen zo hard als je kunt zonder dat het pijn in de wijsvinger. Hou deze positie gedurende twee seconden, dan is de vinger los. Herhaal dit proces 10 keer voor elke vinger, en vervolgens uw duim. Schakel handen en doe de oefeningen op dezelfde manier voor uw andere vingers en duim.