Hamstring Spasticiteit Symptomen

Volgens de National Institutes of Neurological Disorders and Stroke (NINDS), worden spastische spieren voortdurend gecontracteerd. Deze krimp kan leiden tot pijn en stijfheid in de spieren, die kunnen interfereren met de juiste spierbewegingen. De hamstrings, aan de achterkant van het been, kan spasticiteit vertonen voor een aantal redenen. De spieren kan spastische worden door multiple sclerose, hersenletsel, metabole ziekte of ruggenmergletsel.

Stijfheid in de spieren

Volgens de National Institutes of Health, kan stijf of stijve spieren een symptoom van spasticiteit zijn. Bij spastische hamstrings, zou dit gevoel van spierstijfheid optreden op het achterste been tussen de knie en de billen.

beperkte Mobiliteit

Deze stijfheid kan de normale beweging van de spieren moeilijk maken. In een getroffen ledemaat, kunt u het moeilijk vinden om uw hiel terug te buigen naar je billen. Het kan ook moeilijk om je been naar achteren bewegen.

Verandering in Wandelen

De hamstrings helpen het been bewegen tijdens uw gang. Een onhandige of ongebruikelijke loopbeweging kan worden veroorzaakt door spastische spieren. De stijfheid in de spastische spieren kan ertoe leiden dat u extra belasting op je andere been. Stijfheid in de hamstrings kan ook voorkomen dat de normale bereik van de beweging in de heup of de knie gewrichten. Beide acties plaatsvinden bij het lopen.

overdreven Reflexen

De National Institutes of Health staat dat een ander symptoom van spasticiteit is een overdreven diepe pees reflex. Deze reflex is net als de knie jerk reactie die optreedt wanneer de arts controleert uw reflexen. Wanneer de hamstrings een dergelijke reactie ervaart, kan uw hiel komen in de richting van je billen, of je been kan worden verplaatst naar de achterzijde.

Spiertrekkingen

De National Institutes of Health wijzen er ook op dat de spieren aangetast door spasticiteit ook kunnen vertonen pijn of spierspasmen.