Halsslagader Verstopping Symptomen

Halsslagader Verstopping Symptomen


Halsslagader blokkade is een zeer ernstige situatie die kan worden geleefd voor jaren voordat de symptomen zich voordoen. Het risico doet toenemen met de leeftijd als de slagaders dikker met plaque en verliezen hun elasticiteit. Sommige mensen kunnen leven hun hele leven met een zekere mate van blokkade in de halsslagader en nooit eens beseffen, dat is de reden waarom soms de artsen geen actie zal nemen wanneer zij een gedeeltelijke blokkade bij een patiënt van gevorderde leeftijd te vinden. Echter, wanneer een patiënt heeft het vooruitzicht van een goede kwaliteit van leven voor vele jaren, artsen zullen veel aandacht besteden aan de symptomen van een halsslagader blokkade.

Betekenis

De betekenis diagnostiseren halsslagader voor blokkering belangrijk. De ziekte die de blokkade veroorzaakt verhoogt het risico op een beroerte op drie manieren: beperkte bloedtoevoer naar de hersenen, een bloedstolsel vast komt te zitten in de reeds vernauwde slagader of plaque af te breken van de slagader en steeds in de hersenen bij de kleinere aderen ingediend . Zonder een constante bloedtoevoer naar de hersenen, de weefsels snel leegraken zuurstof en sterven.

Identificatie van risicofactoren

Tegen de tijd dat je je realiseert dat je een halsslagader blokkade, is het vaak al te laat als het resultaat is vaak verwoestende. De sleutel is om de risicofactoren die de mogelijkheid van halsslagader geblokkeerd toenemen herkennen. Dit zijn dezelfde factoren die betrokken bij hart-en vaatziekten zijn en onder meer hoge bloeddruk, diabetes, roken, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte. Als u deze risicofactoren te combineren met de leeftijd, zou u verwachten van uw arts om het controleren van uw halsslagaders voor verstopping.

het voorkomen

Voorkomen halsslagaders van verstopping Tevens voorkomt de rest van de slagaders in het lichaam van verstopping. Het verminderen van uw cholesterolgehalte, het uitoefenen, het eten van ongeraffineerde koolhydraten en een dieet met weinig verzadigde vetten, in het bijzonder trans-vetzuren, zijn allemaal manieren om de kansen van uw halsslagaders verminderen worden verstopt of geblokkeerd. Als je een roker bent, zal ophouden met de grootste verandering in uw risicofactor en moet serieus worden overwogen.

Symptomen van halsslagader Verstopping

Halsslagader blokkade zal een beroerte in zijn ergste vorm veroorzaken. De eenvoudigere versie die u wilt om de symptomen te weten heet eigenlijk een transient ischemic attack, of een TIA. Volgens de Mayo Clinic, de symptomen van een verstopping van bloedvaten zijn bijna hetzelfde als voor een beroerte, maar ze zijn slechts tijdelijk. U moet dringende hulp zoekt onmiddellijk als u plotselinge gevoelloosheid aan één kant van je gezicht, arm of been. U kunt ook moeite hebben met spreken en smet je woorden. Als u zicht in één oog te verliezen, kan niet recht staan ​​of je evenwicht te bewaren, onmiddellijk hulp te zoeken. Hoewel het zou kunnen verdwijnen binnen een uur, je hebt geen manier om te weten wanneer u een full-blown slag zou kunnen hebben.

Behandeling

Er zijn verschillende soorten behandelingen die uw arts zal kiezen om te gebruiken op je, afhankelijk van de ernst. Meestal kunt u verwachten te worden voorgeschreven statines aan cholesterol en bloedverdunners te verminderen om de kans op stolling te verminderen, en worden geadviseerd om het schoonmaken van uw levensstijl door het stoppen met roken, het verminderen van inname van vet, het eten van meer groenten en fruit, minder alcohol drinken en het krijgen van meer oefening. Een echografie te houden met de nek om te bepalen of geblokkeerde slagaders aanwezig zijn. Voor meer extreme gevallen, kan een operatie nodig zijn om de slagader en verwijder de laag van plaque langs de slagader.

Erkenning

De National Stroke Association adviseert mensen om deze controles dat het woord vormen gebruiken, snel, om te bepalen of een persoon is met een beroerte:

F = FACE. Vraag de persoon om te lachen. Controleer om te zien of de ene kant van het gezicht droops.

A = ARMS. Vraag de persoon om beide armen te verhogen. Kijk of een arm naar beneden drijft.

S = SPEECH. Vraag de persoon om een ​​eenvoudige zin te herhalen. Controleer of woorden onduidelijk en als de zin correct wordt herhaald.

T = tijd. Als een persoon toont een van deze symptomen, de tijd is van essentieel belang. Het is belangrijk om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis krijgen. Bel 9-1-1. Snel handelen.